Wiellagers MERCEDES-BENZ S-KLASSE (W221)

Wiellagers zijn erg belangrijke slijtage-onderdelen in een auto. Ze zijn gemonteerd in de draaiende wielnaaf waar het wiel aan vast zit. Dit betekent dus dat er 4 wiellagers en -naven op de auto zitten. De wiellagers gaan vaak pas boven de 50.000 kilometer slijten. Tegenwoordig worden er complete wielnaven verkocht waar de wiellagers en ABS-sensoren al in zitten. Zo wordt het vervangen van dit onderdeel erg gemakkelijk om zelf te doen.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto

Ronkend geluid bij een wiellager

Het is dus van groot belang dat het wiellager of wielnaaf van uw auto op tijd wordt vervangen. U kunt bij ons langs komen voor onze expertise. Een storing in de auto electronica geeft vaak niet verklaarbare problemen. Door de lagers draait het wiel geluidloos rond.

Perslagers voor uw MERCEDES-BENZ S-KLASSE (W221)

Daarbij is deze klus niet te klaren zonder een pers. Bij een keuring is veiligheid een hoofdpunt. Bij elke bestelling krijgt u van ons een gratis spuitbus remreiniger en een tube keramisch vet. Een kapotte lager heeft speling of maakt geluid. Iets anders om in uw achterhoofd te houden: als u de optie voor een wiellager-kit en complete wielnaaf assemblage hebt, dat hoeft u niet automatisch te gaan voor de goedkopere van de 2 opties, omdat er veel meer arbeid nodig is om het wiellager kit te vervangen dan de complete naaf. Vraag dus een prijsopgaaf aan bij uw monteur voor beide opties. Zo kunt u bepalen welke optie echt de goedkoopste (en de beste) is voor uw auto.

Wiellager monteren

Met de komst van complete wielnaven met ingebouwde lagers en ABS-sensoren wordt het zelf vervangen een erg eenvoudig klusje. Bij monteren altijd op de buitenste ringen persen. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw MERCEDES-BENZ komen. Bijna alle auto's van tegenwoordig hebben ook ABS in het remsysteem, wat betekent dat er ook ABS-sensoren op de auto zitten. Deze worden vaak in de wiellagers gemonteerd als magnetische afdichting van een pers lager. Ook als complete ABS-sensor ingebouwd in de wielnaaf van uw auto komen ze voor. Pers-wiellagers zullen geperst moeten worden.