brand: MERCEDES-BENZ
Gekozen auto:MERCEDES-BENZ S-KLASSE (W222, V222, X222) S 500 EQ Boost 435PK
Bouwjaar 07-2017 - heden

Wiellagers MERCEDES-BENZ S-KLASSE (W222, V222, X222) S 500 EQ Boost

Wiellagers zijn erg belangrijke slijtage-onderdelen in een auto. Ze zijn gemonteerd in de draaiende wielnaaf waar het wiel aan vast zit. Dit betekent dus dat er 4 wiellagers en -naven op de auto zitten. De wiellagers gaan vaak pas boven de 50.000 kilometer slijten. Tegenwoordig worden er complete wielnaven verkocht waar de wiellagers en ABS-sensoren al in zitten. Zo wordt het vervangen van dit onderdeel erg gemakkelijk om zelf te doen.

Juiste wiellager voor uw MERCEDES-BENZ S-KLASSE (W222, V222, X222) S 500 EQ Boost

Bij monteren altijd op de buitenste ringen persen. De magneetkant testen met een ijzeronderdeel. Als je echt wilt weten of het geluid een peilend geluid is, en je de auto op een brug krijgen, dan kun je een geïmproviseerde stethoscoop (een grote schroevendraaier) gebruiken om naar het geluid te luisteren. Zo kunt u onderzoeken waar het geluid vandaan komt. Hedendaagse voertuigen gaan veel langer mee dan 15 jaar geleden. De magneetkant is vaak zwart of oranje gekleurd.

Wiellager zelf demonteren

Wielnaven zijn een stuk prijziger dan losse lagers, maar wel gemakkelijker te vervangen. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw MERCEDES-BENZ S-KLASSE (W222, V222, X222) past. Elke MERCEDES-BENZ heeft een eigen VIN-nummer. Een automaat bak geeft bij meer dan 200000 kilometer vaak problemen.

Speling op een wiellager ondervangen

Bij ons geldt altijd: niet goed, direct geld terug! Wiellagers worden vaak per as (dus per twee) vervangen. Wiellager-kits zijn meestal voor links én rechts, hier zit geen verschil in. Ze komen uit de fabriek samengeperst als een assemblage: voorwiellager, lager set, middenloop, lager set en buitenring, met afdichtingen aan de voor- en achterzijde.