WhatsApp us +31 (0)6 85 49 25 92WhatsApp us!

Wiellagers ROVER 100 / METRO Hatchback (XP)

Wiellagers zijn erg belangrijke slijtage-onderdelen in een auto. Ze zijn gemonteerd in de draaiende wielnaaf waar het wiel aan vast zit. Dit betekent dus dat er 4 wiellagers en -naven op de auto zitten. De wiellagers gaan vaak pas boven de 50.000 kilometer slijten. Tegenwoordig worden er complete wielnaven verkocht waar de wiellagers en ABS-sensoren al in zitten. Zo wordt het vervangen van dit onderdeel erg gemakkelijk om zelf te doen.

Juiste wiellager voor uw ROVER 100 / METRO Hatchback (XP)

Met een klik op het artikelnummer kunt u de artikelspecificaties bekijken. Raak niet meteen in paniek maar wacht ook geen maanden voor u actie onderneemt. De meeste wiellagers zijn van gehard staal en kunnen veel hebben. De wegligging is een stuk minder goed. Je kunt bij ons betalen via AfterPay, PayPal en MisterCash Pers-wiellagers zullen geperst moeten worden.

Wiellager zelf demonteren

Vandaag besteld, morgen bij u in huis. Zelfs als ze beginnen met het maken van dat aparte geluid, zullen ze waarschijnlijk nog voor een zeer lange tijd meegaan. De wielnaaf is gemonteerd op het fusee. Dit fusee zit weer aan het wiel van het voertuig. Wielnaven kunnen eenvoudig over de as worden geschoven.

Speling op een wiellager ondervangen

Bij gebrek aan smering kan een wiellager ook beschadigen. Zoals altijd, lees de productbeschrijving in zijn volledigheid en let op of het voor de voor- of achterzijde bestemd is. Achterremschijven bij Franse auto's hebben lagers. De meeste wielen hebben vandaag de dag vier of vijf bouten. Elk wiel heeft een wiellager in de naaf zitten.