Wiellagers ROVER 400 Tourer (XW)

Wiellagers zijn erg belangrijke slijtage-onderdelen in een auto. Ze zijn gemonteerd in de draaiende wielnaaf waar het wiel aan vast zit. Dit betekent dus dat er 4 wiellagers en -naven op de auto zitten. De wiellagers gaan vaak pas boven de 50.000 kilometer slijten. Tegenwoordig worden er complete wielnaven verkocht waar de wiellagers en ABS-sensoren al in zitten. Zo wordt het vervangen van dit onderdeel erg gemakkelijk om zelf te doen.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
05-1994 tot heden
82
112
Stationwagen
05-1994 tot heden
90
122
Stationwagen
06-1996 tot heden
107
146
Stationwagen
09-1993 tot heden
65
88
Stationwagen
05-1994 tot heden
100
136
Stationwagen

Wiellager monteren

Invoeren van auto's uit andere landen dan dan Nederland komt steeds vaker voor. Een auto is nog steeds het snelste vervoermiddel. Het onafgewende gewicht van een voertuig moet zo laag mogelijk zijn. Wij controleren altijd bij de ROVER 400 Tourer (XW) dealer of de onderdelen passen op uw auto.

Perslagers voor uw ROVER

Onze webshop is beveiligd met een SSL-certificaat waardoor u veilig uw bestelling kunt maken op onze webshop. Vaak voorkomende zijn de perslagers, met en zonder ABS-ring. Luister door het handvat van de schroevendraaier (of door de stethoscoop) voor het geluid en zo kunt u gegarandeerd horen welke lager slecht is. Bij gebrek aan smering kan een wiellager ook beschadigen.

Ronkend geluid bij een wiellager

Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw auto past. Wiellagers worden vaak per as (dus per twee) vervangen. Het is een moeilijke klus om zelf te doen, zeker zonder pers. De wiellagers in en uit de naaf krijgen is een erg nauw werkje. Een kapotte lager heeft speling of maakt geluid.