WhatsApp us +31 (0)6 85 49 25 92WhatsApp us!
brand: ROVER
Gekozen auto:ROVER 400 Tourer (XW) 1.8 TD 88PK
Bouwjaar 09-1993 - heden

Wiellagers ROVER 400 Tourer (XW) 1.8 TD

Wiellagers zijn erg belangrijke slijtage-onderdelen in een auto. Ze zijn gemonteerd in de draaiende wielnaaf waar het wiel aan vast zit. Dit betekent dus dat er 4 wiellagers en -naven op de auto zitten. De wiellagers gaan vaak pas boven de 50.000 kilometer slijten. Tegenwoordig worden er complete wielnaven verkocht waar de wiellagers en ABS-sensoren al in zitten. Zo wordt het vervangen van dit onderdeel erg gemakkelijk om zelf te doen.

Speling op een wiellager ondervangen

Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw ROVER 400 Tourer (XW) 1.8 TD past. De wielnaaf is gemonteerd op het fusee. Dit fusee zit weer aan het wiel van het voertuig. Hierbij wat tips om u te helpen de oorzaak van het probleem te achterhalen. Het klinkt als het geluid dat de banden maken bij het raken van een strook op de snelweg, niet enorm luid. Bij een goede kwaliteit auto onderdelen zullen de kosten lager liggen op termijn.

Juiste wiellager voor uw ROVER 400 Tourer (XW)

Wij controleren altijd bij de ROVER dealer of de onderdelen passen op uw auto. Rijd ongeveer 20 kilometer per uur over de weg en laat de auto langzaam heen en weer gaan, verschuif ondertussen het gewicht van de auto van de ene naar de andere kant. Wanneer u in de buurt van Ermelo woont kunt u het pakket ophalen, uiteraard versturen wij de producten door heel Nederland. Wiellagers en -naven met of zonder ABS-sensoren hebben wij altijd op voorraad, ook voor onderstaande types. Men hoeft niks meer te persen en kan het wiel zo demonteren en de centrale wielmoer losdraaien, de nieuwe wielnaaf kan erop worden gezet. Vaak voorkomende zijn de perslagers, met en zonder ABS-ring.

Wiellager zelf demonteren

Voor ons is het van belang dat uw op een overzichtelijke manier het juiste product weet te vinden. Het demonteren van wiellagers is een lastige klus. Wielnaven zijn een stuk prijziger dan losse lagers, maar wel gemakkelijker te vervangen. Wilt u aankoop veranderen? Neem dan telefonisch contact met ons op.