Wiellagers ROVER 45 Hatchback (RT)

Wiellagers zijn erg belangrijke slijtage-onderdelen in een auto. Ze zijn gemonteerd in de draaiende wielnaaf waar het wiel aan vast zit. Dit betekent dus dat er 4 wiellagers en -naven op de auto zitten. De wiellagers gaan vaak pas boven de 50.000 kilometer slijten. Tegenwoordig worden er complete wielnaven verkocht waar de wiellagers en ABS-sensoren al in zitten. Zo wordt het vervangen van dit onderdeel erg gemakkelijk om zelf te doen.

Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
02-2000 tot heden
76
103
Hatchback
02-2000 tot heden
80
109
Hatchback
02-2000 tot heden
86
117
Hatchback
02-2000 tot heden
110
150
Hatchback

Juiste wiellager voor uw ROVER 45 Hatchback (RT)

Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw ROVER past. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: PORSCHEMITSUBISHIHYUNDAI. Wielnaven kunnen eenvoudig over de as worden geschoven. Met de komst van complete wielnaven met ingebouwde lagers en ABS-sensoren wordt het zelf vervangen een erg eenvoudig klusje. Een wiellager mag je niet horen bewegen.

Speling op een wiellager ondervangen

Wiellagers kunnen slecht tegen hitte en water. De centrale moer waarborgt de naaf of lagers. Daarbij is deze klus niet te klaren zonder een pers. Luister door het handvat van de schroevendraaier (of door de stethoscoop) voor het geluid en zo kunt u gegarandeerd horen welke lager slecht is. Losse schalen zijn conisch en in twee delen.

Wiellager zelf demonteren

De meeste wielen hebben vandaag de dag vier of vijf bouten. De auto-onderdelen van tegenwoordig zijn verder door ontwikkeld. Op onze site kunt u gemakkelijk via uw kenteken zoeken naar de juiste onderdelen voor uw auto. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw auto komen.