Wiellagers ROVER 45 Hatchback (RT)

Wiellagers zijn erg belangrijke slijtage-onderdelen in een auto. Ze zijn gemonteerd in de draaiende wielnaaf waar het wiel aan vast zit. Dit betekent dus dat er 4 wiellagers en -naven op de auto zitten. De wiellagers gaan vaak pas boven de 50.000 kilometer slijten. Tegenwoordig worden er complete wielnaven verkocht waar de wiellagers en ABS-sensoren al in zitten. Zo wordt het vervangen van dit onderdeel erg gemakkelijk om zelf te doen.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
02-2000 tot heden
76
103
Hatchback
02-2000 tot heden
80
109
Hatchback
02-2000 tot heden
86
117
Hatchback
02-2000 tot heden
110
150
Hatchback

Wiellager monteren

De versnellingsbak kan bij een oudere auto nog wel eens lekken. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw ROVER 45 Hatchback (RT) komen. Bijna alle auto's van tegenwoordig hebben ook ABS in het remsysteem, wat betekent dat er ook ABS-sensoren op de auto zitten. Deze worden vaak in de wiellagers gemonteerd als magnetische afdichting van een pers lager. Ook als complete ABS-sensor ingebouwd in de wielnaaf van uw auto komen ze voor. Het vervangen van wiellagers is een klus die thuis door bekwame monteurs met de juiste hulpmiddelen gedaan kan worden, maar in de meeste gevallen is het beter om deze klus uit te besteden.

Perslagers voor uw ROVER

Bij een keuring is veiligheid een hoofdpunt. Via onze partners is het mogelijk om het auto-onderdelen voor een vaste lage prijs te laten monteren op uw auto. Iets anders om in uw achterhoofd te houden: als u de optie voor een wiellager-kit en complete wielnaaf assemblage hebt, dat hoeft u niet automatisch te gaan voor de goedkopere van de 2 opties, omdat er veel meer arbeid nodig is om het wiellager kit te vervangen dan de complete naaf. Vraag dus een prijsopgaaf aan bij uw monteur voor beide opties. Zo kunt u bepalen welke optie echt de goedkoopste (en de beste) is voor uw auto. Elke auto heeft een eigen VIN-nummer.

Ronkend geluid bij een wiellager

Wanneer de zegel gebroken of beschadigd is, zal het wiellager kapot gaan en geluid gaan maken. Bij elke bestelling krijgt u van ons een gratis tube keramisch vet en spuitbus remreiniger. Aluminium velgen worden steeds vaker bij aflevering gemonteerd. Het wegdek bepaald mede de slijtage aan uw rem onderdelen.