WhatsApp us +31 (0)6 85 49 25 92WhatsApp us!
brand: ROVER
Gekozen auto:ROVER 75 (RJ) 2.5 V6 177PK
Bouwjaar 10-2001 - heden

Wiellagers ROVER 75 (RJ) 2.5 V6

Wiellagers zijn erg belangrijke slijtage-onderdelen in een auto. Ze zijn gemonteerd in de draaiende wielnaaf waar het wiel aan vast zit. Dit betekent dus dat er 4 wiellagers en -naven op de auto zitten. De wiellagers gaan vaak pas boven de 50.000 kilometer slijten. Tegenwoordig worden er complete wielnaven verkocht waar de wiellagers en ABS-sensoren al in zitten. Zo wordt het vervangen van dit onderdeel erg gemakkelijk om zelf te doen.

Juiste wiellager voor uw ROVER 75 (RJ) 2.5 V6

Een wielnaaf heeft minimaal drie bevestigingspunten op het wiel zitten. Door de lagers draait het wiel geluidloos rond. Elke ROVER 75 (RJ) heeft een eigen VIN-nummer. Na uw bestelling controleren wij handmatig uw bestelling en nemen wij telefonisch contact op als dit nodig is.

Speling op een wiellager ondervangen

Zoals altijd, lees de productbeschrijving in zijn volledigheid en let op of het voor de voor- of achterzijde bestemd is. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: SEATLEXUSIVECOBEDFORDINFINITICHRYSLER. Een wiellager krijgt enorm grote en zware krachten te verduren. Met de komst van complete wielnaven met ingebouwde lagers en ABS-sensoren wordt het zelf vervangen een erg eenvoudig klusje. Het is minder werk om de gehele naaf en lager in één te vervangen.

Wiellager zelf demonteren

Pers-wiellagers zullen geperst moeten worden. A-merk wiellagers zijn SKF SNR TIMKEN ABS. Vaak voorkomende zijn de perslagers, met en zonder ABS-ring. Wiellagers en -naven met of zonder ABS-sensoren hebben wij altijd op voorraad, ook voor onderstaande types. Men hoeft niks meer te persen en kan het wiel zo demonteren en de centrale wielmoer losdraaien, de nieuwe wielnaaf kan erop worden gezet. Wij controleren altijd bij de ROVER dealer of de onderdelen passen op uw auto.