WhatsApp us +31 (0)6 85 49 25 92WhatsApp us!
brand: ROVER
Gekozen auto:ROVER 75 (RJ) 4.6 V8 260PK
Bouwjaar 10-2004 - heden

Wiellagers ROVER 75 (RJ) 4.6 V8

Wiellagers zijn erg belangrijke slijtage-onderdelen in een auto. Ze zijn gemonteerd in de draaiende wielnaaf waar het wiel aan vast zit. Dit betekent dus dat er 4 wiellagers en -naven op de auto zitten. De wiellagers gaan vaak pas boven de 50.000 kilometer slijten. Tegenwoordig worden er complete wielnaven verkocht waar de wiellagers en ABS-sensoren al in zitten. Zo wordt het vervangen van dit onderdeel erg gemakkelijk om zelf te doen.

Juiste wiellager voor uw ROVER 75 (RJ) 4.6 V8

Een kapotte lager heeft speling of maakt geluid. Wiellagers en -naven met of zonder ABS-sensoren hebben wij altijd op voorraad, ook voor onderstaande types. Men hoeft niks meer te persen en kan het wiel zo demonteren en de centrale wielmoer losdraaien, de nieuwe wielnaaf kan erop worden gezet. Pers-wiellagers zullen geperst moeten worden. Dit geluid is vergelijkbaar met een slechte wiellager.

Speling op een wiellager ondervangen

De meeste moderne wiellagers zijn geseald. Na uw bestelling controleren wij handmatig uw bestelling en nemen wij telefonisch contact op als dit nodig is. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw ROVER 75 (RJ), neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. Wiellagers zijn doorgaans gemaakt van zeer sterk staal en ze zijn daarom zeer duurzaam. Indien gewenst kunt u uw onderdelen ook ophalen bij ons in Ermelo.

Wiellager zelf demonteren

Als de naaf in zijn geheel moet worden vervangen, dan hebben we het over heel iets anders. Er zijn hiervoor minder gespecialiseerde middelen nodig en het vervangen van de naaf is een meer simpele taak die u zelf kunt uitvoeren. Een automaat bak geeft bij meer dan 200000 kilometer vaak problemen. Luister door het handvat van de schroevendraaier (of door de stethoscoop) voor het geluid en zo kunt u gegarandeerd horen welke lager slecht is. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw ROVER komen.