Wiellagers ROVER STREETWISE Hatchback

Wiellagers zijn erg belangrijke slijtage-onderdelen in een auto. Ze zijn gemonteerd in de draaiende wielnaaf waar het wiel aan vast zit. Dit betekent dus dat er 4 wiellagers en -naven op de auto zitten. De wiellagers gaan vaak pas boven de 50.000 kilometer slijten. Tegenwoordig worden er complete wielnaven verkocht waar de wiellagers en ABS-sensoren al in zitten. Zo wordt het vervangen van dit onderdeel erg gemakkelijk om zelf te doen.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
08-2003 tot heden
76
103
Hatchback
01-2004 tot heden
80
109
Hatchback
08-2003 tot heden
86
117
Hatchback

Ronkend geluid bij een wiellager

Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw ROVER STREETWISE Hatchback. Daarbij werden er voorheen vaak conische lagers gebruikt bij auto's met trommelremmen. Het is lastig om vast te stellen of het lawaai echt van de wiellagers komt, aangezien de auto moet rijden om de het geluid te reproduceren. Elke ROVER heeft een eigen VIN-nummer. Hierbij wat tips om u te helpen de oorzaak van het probleem te achterhalen.

Wiellager monteren

Koelvloeistof loopt door de slang en wordt rond gepompt door de waterpomp. Het is minder werk om de gehele naaf en lager in één te vervangen. Gehakte, gegratineerde of gecurvede banden maken vaak ook een ritmisch geluid. Dit geluid neemt toe naarmate men sneller gaat. Voertuigen worden steeds gestroomlijnder gemaakt.

Perslagers voor uw auto

Heeft u geen kenteken, dan kunt u bij ons ook zoeken via merk, model en type van uw auto. Het is dus van groot belang dat het wiellager of wielnaaf van uw auto op tijd wordt vervangen. Alleen olie lekkage is uit den boze gezien het milieu. Het is fijn en voordelig om het onderdeel online te bestellen.