WhatsApp us +31 (0)6 85 49 25 92WhatsApp us!

Wiellagers SKODA

Wiellagers zijn erg belangrijke slijtage-onderdelen in een auto. Ze zijn gemonteerd in de draaiende wielnaaf waar het wiel aan vast zit. Dit betekent dus dat er 4 wiellagers en -naven op de auto zitten. De wiellagers gaan vaak pas boven de 50.000 kilometer slijten. Tegenwoordig worden er complete wielnaven verkocht waar de wiellagers en ABS-sensoren al in zitten. Zo wordt het vervangen van dit onderdeel erg gemakkelijk om zelf te doen.

Wiellager zelf demonteren

Bij gebrek aan smering kan een wiellager ook beschadigen. Wanneer de zomer voor de deur staat is het extra van belang om het onderhoud op orde te hebben. Bij sommige auto’s, met name Volkswagen/Audi, kunnen er meerdere types op zitten in verband met de PR-codes. Pers-wiellagers zullen geperst moeten worden. Het gewicht van auto's is bepalend voor de remweg.

Speling op een wiellager ondervangen

Bij een keuring is veiligheid een hoofdpunt. Het wegdek bepaald mede de slijtage aan uw onderdelen. Versleten wielnaven geven het voertuig een wegslippend gevoel. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: CHEVROLETDAIMLERINFINITIDAEWOOJAGUAR. Als je echt wilt weten of het geluid een peilend geluid is, en je de auto op een brug krijgen, dan kun je een geïmproviseerde stethoscoop (een grote schroevendraaier) gebruiken om naar het geluid te luisteren. Zo kunt u onderzoeken waar het geluid vandaan komt.

Juiste wiellager voor uw SKODA

Zelfs als ze beginnen met het maken van dat aparte geluid, zullen ze waarschijnlijk nog voor een zeer lange tijd meegaan. Wiellagers worden vaak per as (dus per twee) vervangen. Uitlezen van de boord computer kan bijna alleen bij de dealer. A-merk wiellagers zijn SKF SNR TIMKEN ABS.