Wiellagers SKODA OCTAVIA I Bestelwagen/Bus (1U5)

Wiellagers zijn erg belangrijke slijtage-onderdelen in een auto. Ze zijn gemonteerd in de draaiende wielnaaf waar het wiel aan vast zit. Dit betekent dus dat er 4 wiellagers en -naven op de auto zitten. De wiellagers gaan vaak pas boven de 50.000 kilometer slijten. Tegenwoordig worden er complete wielnaven verkocht waar de wiellagers en ABS-sensoren al in zitten. Zo wordt het vervangen van dit onderdeel erg gemakkelijk om zelf te doen.

Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto

Juiste wiellager voor uw SKODA OCTAVIA I Bestelwagen/Bus (1U5)

Bij aankoop is het belangrijk dat u naast uw kenteken ook uw chassisnummer/ VIN-nummer bij de hand heeft. Er zijn veel onderdelen die gedemonteerd moeten worden voordat u bij wiellager kunt bereiken, vooral bij een voertuig met vierwielaandrijving of met voorwielaandrijving. U kunt bij ons langs komen voor onze expertise. Het is een moeilijke klus om zelf te doen, zeker zonder pers. De wiellagers in en uit de naaf krijgen is een erg nauw werkje.

Wiellager zelf demonteren

Wij werken met de volgende toeleveranciers: ATE, Zimmermann, ABS, TRW, Rofren en Brembo Rijd ongeveer 20 kilometer per uur over de weg en laat de auto langzaam heen en weer gaan, verschuif ondertussen het gewicht van de auto van de ene naar de andere kant. Daarbij is deze klus niet te klaren zonder een pers. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: CITROENAUDIGMCSUBARU. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw SKODA komen.

Speling op een wiellager ondervangen

Auto onderdelen in het buitenland kunnen verschillen van kwaliteit. Wees wel voorzichtig. Laat het gereedschap geen bewegend onderdeel raken, anders kan het omhoog vliegen en u raken. Als de naaf in zijn geheel moet worden vervangen, dan hebben we het over heel iets anders. Er zijn hiervoor minder gespecialiseerde middelen nodig en het vervangen van de naaf is een meer simpele taak die u zelf kunt uitvoeren. Wij leveren onderdelen van de merken Brembo en Brakemax