100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: SMART
Gekozen auto:SMART FORTWO Coupé 1.0 60 PK
Bouwjaar 11.2014 - tot heden

Wiellagers SMART FORTWO Coupé (453) 1.0

Wiellagers zijn erg belangrijke slijtage-onderdelen in een auto. Ze zijn gemonteerd in de draaiende wielnaaf waar het wiel aan vast zit. Dit betekent dus dat er 4 wiellagers en -naven op de auto zitten. De wiellagers gaan vaak pas boven de 50.000 kilometer slijten. Tegenwoordig worden er complete wielnaven verkocht waar de wiellagers en ABS-sensoren al in zitten. Zo wordt het vervangen van dit onderdeel erg gemakkelijk om zelf te doen.
Wiellagerset voorzijde
Wiellagerset achterzijde

Wiellagers kopen SMART FORTWO Coupé (453) 1.0

Een wielnaaf heeft minimaal drie bevestigingspunten op het wiel zitten. Wielnaven zijn een stuk prijziger dan losse lagers, maar wel gemakkelijker te vervangen. Het is een moeilijke klus om zelf te doen, zeker zonder pers. De wiellagers in en uit de naaf krijgen is een erg nauw werkje. Elke SMART FORTWO Coupé (453) heeft een eigen VIN-nummer.

Versleten wiellagers op een auto

Let goed op of het geluid harder of zachter wordt. Uiteraard is juiste werking van de wiellagers op uw auto erg belangrijk voor uw eigen veiligheid. Rijd niet te hard, beweeg de auto rustig. Afdichtingen beschermen lagers tegen water en vuil, en ze dichten ook het hoge-temperatuurvet af dat het lager nodig heeft.

Verschillende wiellagers op uw auto

De wegligging is een heel belangrijk item bij een apk-keuring. Pers-wiellagers zullen geperst moeten worden. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: FORDLDVDODGEMERCEDES-BENZ. Gehakte, gegratineerde of gecurvede banden maken vaak ook een ritmisch geluid. Dit geluid neemt toe naarmate men sneller gaat.

Koop online met kortingen, speciale aanbiedingen en promoties - TecDoc Inside

De hier weergegeven gegevens, in het bijzonder de gehele databank, mogen niet worden gekopieerd. Het is niet toegestaan de afzonderlijke data of databank als geheel zonder expliciete toestemming van TecDoc te kopiëren, te publiceren en/of deze handelingen door derden te laten uitvoeren. Indien er in strijd met de auteursrechten gehandeld wordt, zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.