WhatsApp us +31 (0)6 85 49 25 92WhatsApp us!
brand: SSANGYONG
Gekozen auto:SSANGYONG TIVOLI 1.6 128PK
Bouwjaar 04-2015 - heden

Wiellagers SSANGYONG TIVOLI 1.6

Wiellagers zijn erg belangrijke slijtage-onderdelen in een auto. Ze zijn gemonteerd in de draaiende wielnaaf waar het wiel aan vast zit. Dit betekent dus dat er 4 wiellagers en -naven op de auto zitten. De wiellagers gaan vaak pas boven de 50.000 kilometer slijten. Tegenwoordig worden er complete wielnaven verkocht waar de wiellagers en ABS-sensoren al in zitten. Zo wordt het vervangen van dit onderdeel erg gemakkelijk om zelf te doen.

Speling op een wiellager ondervangen

Een wiellager mag je niet horen bewegen. Een RDW keuring is verplicht bij een geimporteerde auto. Uitlezen van de boord computer kan bijna alleen bij de autodealer. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: LAND ROVERSSANGYONGLOTUSVAUXHALL. De spatborden en deuren zijn eigenlijk niet aan slijtage onderhevig.

Juiste wiellager voor uw SSANGYONG TIVOLI 1.6

Wielnaven zijn een stuk prijziger dan losse lagers, maar wel gemakkelijker te vervangen. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw SSANGYONG TIVOLI, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. Er zijn een aantal zaken die u moet weten bij het aankopen van wiellagers. Bij monteren altijd op de buitenste ringen persen.

Wiellager zelf demonteren

Het is een moeilijke klus om zelf te doen, zeker zonder pers. De wiellagers in en uit de naaf krijgen is een erg nauw werkje. De centrale moer waarborgt de naaf of lagers. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw SSANGYONG. Luister door het handvat van de schroevendraaier (of door de stethoscoop) voor het geluid en zo kunt u gegarandeerd horen welke lager slecht is. Plaats een lange schroevendraaier of stethoscoop op de naaf bij elk wiellager.