Wiellagers VOLVO

Wiellagers zijn erg belangrijke slijtage-onderdelen in een auto. Ze zijn gemonteerd in de draaiende wielnaaf waar het wiel aan vast zit. Dit betekent dus dat er 4 wiellagers en -naven op de auto zitten. De wiellagers gaan vaak pas boven de 50.000 kilometer slijten. Tegenwoordig worden er complete wielnaven verkocht waar de wiellagers en ABS-sensoren al in zitten. Zo wordt het vervangen van dit onderdeel erg gemakkelijk om zelf te doen.

Juiste wiellager voor uw VOLVO

Een wielnaaf heeft minimaal drie bevestigingspunten op het wiel zitten. Indien gewenst kunt u uw pakket ook ophalen bij ons in Ermelo. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw auto, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. Omdat wij groots inkopen kunnen wij de prijzen zo laag houden op onze website. Voor half 5 besteld is de volgende dag geleverd

Wiellager zelf demonteren

Gehakte, gegratineerde of gecurvede banden maken vaak ook een ritmisch geluid. Dit geluid neemt toe naarmate men sneller gaat. Bij insturen in een bocht kunt u het linker of het rechter wiellager horen. Gelukkig zijn wiellagers of wiellager-kits over het algemeen niet duur. Wiellager-kits zijn meestal voor links én rechts, hier zit geen verschil in. Versleten wielnaven geven het voertuig een wegslippend gevoel.

Speling op een wiellager ondervangen

Demontage is geen heel lastige klus. Bent u op zoek naar de Track & Trace code van uw producten? Deze mailen wij naar uw e-mailadres. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw auto komen. Rijd niet te hard, beweeg de auto rustig. Het demonteren van wiellagers is een lastige klus.