100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: MERCEDES-BENZ
Gekozen auto:MERCEDES-BENZ S-KLASSE (W220) S 430 4-matic 279 PK
Bouwjaar 09.2002 - 08.2005

Wielnaven MERCEDES-BENZ S-KLASSE (W220) S 430 4-matic

De wielnaven in een auto zijn onderdelen die gemaakt zijn van hoogwaardig staal. De wielnaven zijn voorzien van wiellagers, bevestigingsbouten of -gaten voor de wielen en doorgaans zitten er ook voorgemonteerde ABS-sensoren op. Een wielnaaf monteren is een eenvoudig klusje en is makkelijker dan het persen van losse wiellagers. Wielnaven zijn erg gevoelig voor de hitte die van de gemonteerde remschijven afkomt tijdens het remmen.Ze kunnen soms vervormen waardoor de remschijven kunnen gaan trillen.
Wielnaaf voorzijde
Wielnaaf achterzijde

Herken een krom wielnaaf op uw MERCEDES-BENZ S-KLASSE (W220) S 430 4-matic

De meeste wielen hebben tegenwoordig vier of vijf bouten. Indien gewenst kunt u uw order ook ophalen bij ons in Ermelo. Als de naaf in zijn geheel moet worden vervangen, dan hebben we het over heel iets anders. Er zijn hiervoor minder gespecialiseerde middelen nodig en het vervangen van de naaf is een meer simpele taak die u zelf kunt uitvoeren. Raak niet meteen in paniek maar wacht ook geen maanden voor u actie onderneemt. De meeste wiellagers zijn van gehard staal en kunnen veel hebben. Gietijzer komt minder vaak voor als component.

Voorwielnaaf zelf demonteren

Alleen olie lekkage is uit den boze gezien het milieu. De centrale moer houdt de naaf of lagers vast. Er zijn een aantal zaken die u moet weten bij het aankopen van wiellagers. De EGR klep zorgt voor de juiste lucht toevoer in de motor. U kunt bij ons langs komen voor onze expertise.

Zoemend geluid bij uw wielnaven

Via onze partners is het mogelijk om het rem onderdelen voor een vaste lage prijs te laten monteren op uw auto. Een RDW keuring is verplicht bij een ingevoerde auto. De gewichtsverdeling is ideaal bij 50% achter en 50% voor. Er zijn veel onderdelen die gedemonteerd moeten worden voordat u bij wiellager kunt bereiken, vooral bij een voertuig met vierwielaandrijving of met voorwielaandrijving. Bij gebrek aan smering kan een wiellager ook beschadigen.

Koop online met kortingen, speciale aanbiedingen en promoties - TecDoc Inside

De hier weergegeven gegevens, in het bijzonder de gehele databank, mogen niet worden gekopieerd. Het is niet toegestaan de afzonderlijke data of databank als geheel zonder expliciete toestemming van TecDoc te kopiëren, te publiceren en/of deze handelingen door derden te laten uitvoeren. Indien er in strijd met de auteursrechten gehandeld wordt, zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.