Wielnaven RENAULT

De wielnaven in een auto zijn onderdelen die gemaakt zijn van hoogwaardig staal. De wielnaven zijn voorzien van wiellagers, bevestigingsbouten of -gaten voor de wielen en doorgaans zitten er ook voorgemonteerde ABS-sensoren op. Een wielnaaf monteren is een eenvoudig klusje en is makkelijker dan het persen van losse wiellagers. Wielnaven zijn erg gevoelig voor de hitte die van de gemonteerde remschijven afkomt tijdens het remmen.Ze kunnen soms vervormen waardoor de remschijven kunnen gaan trillen.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

Wielnaaf zelf monteren

Raak niet meteen in paniek maar wacht ook geen maanden voor u actie onderneemt. De meeste wiellagers zijn van gehard staal en kunnen veel hebben. De magneetkant testen met een ijzeronderdeel. De airco van het voertuig zorgt voor een fijne temperatuur. Het vervangen van wiellagers is een klus die thuis door bekwame monteurs met de juiste hulpmiddelen gedaan kan worden, maar in de meeste gevallen is het beter om deze klus uit te besteden. Wij controleren altijd bij de RENAULT dealer of de onderdelen passen op uw auto.

Verschillende wielbouten voor de wielnaaf op uw auto

Koelvloeistof loopt door de koelslangen en wordt rond gepompt door de waterpomp. Wees wel voorzichtig. Laat het gereedschap geen bewegend onderdeel raken, anders kan het omhoog vliegen en u raken. Bijna alle auto's van nu hebben ook ABS in het remsysteem, wat weer betekent dat er ook ABS-sensoren op de auto zitten. Deze sensoren worden ook vaak in de wiellagers gemonteerd als magnetische afdichting van een pers lager of als complete ABS-sensor ingebouwd in de wielnaaf van uw auto. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw auto past.

Speling op de wielnaaf

Het demonteren van wiellagers is een lastige klus. Wanneer de zomer voor de deur staat is het extra van belang om het onderhoud op orde te hebben. Houdt u altijd rekening met feestdagen en weekend. Bij montage moet u altijd op de buitenste ring persen. Wilt u aankoop corrigeren? Neem dan telefonisch contact met ons op.