WhatsApp us +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp us!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: RENAULT
Gekozen auto:RENAULT 21 Sedan 1.7 87PK
Bouwjaar 06-1987 - 04-1989

Wielnaven RENAULT 21 Sedan (L48_) 1.7

De wielnaven in een auto zijn onderdelen die gemaakt zijn van hoogwaardig staal. De wielnaven zijn voorzien van wiellagers, bevestigingsbouten of -gaten voor de wielen en doorgaans zitten er ook voorgemonteerde ABS-sensoren op. Een wielnaaf monteren is een eenvoudig klusje en is makkelijker dan het persen van losse wiellagers. Wielnaven zijn erg gevoelig voor de hitte die van de gemonteerde remschijven afkomt tijdens het remmen.Ze kunnen soms vervormen waardoor de remschijven kunnen gaan trillen.

achterzijde
Asmoer, aandrijfas / cardanas achterzijde

Voorwielnaaf zelf demonteren

Wees wel voorzichtig. Laat het gereedschap geen bewegend onderdeel raken, anders kan het omhoog vliegen en u raken. Let goed op of het geluid harder of zachter wordt. Bij insturen in een bocht kunt u het linker of het rechter lager horen. Bij sommige auto’s, met name Volkswagen/Audi, kunnen er meerdere types op zitten in verband met de PR-codes. De gewichtsverdeling is ideaal bij 50% achter en 50% voor.

Herken een krom wielnaaf op uw RENAULT 21 Sedan (L48_) 1.7

Plaats een lange schroevendraaier of stethoscoop op de naaf bij elk wiellager. Gehakte, gegratineerde of gecurvede banden maken vaak ook een ritmisch geluid. Dit geluid neemt toe naarmate men sneller gaat. Met de komst van complete wielnaven met ingebouwde lagers en ABS-sensoren wordt het zelf vervangen een erg eenvoudig klusje. Wij controleren altijd bij de RENAULT 21 Sedan (L48_) dealer of de onderdelen passen op uw auto. Wiellagers kunnen slecht tegen hitte en water.

Zoemend geluid bij uw wielnaven

Verwijderen van wiellagers is geen lastige klus. Een auto is nog steeds het duurste vervoermiddel. Het rendement uit de diesel motor is aanzienlijk gestegen de laatste jaren. Dit is echt een klus voor mensen met veel ervaring.