Extra jubileum korting:
15% Extra Korting + Gratis remreiniger + Gratis tube keramisch vet
0

ABS sensoren Land Rover

Vul uw kenteken in om snel uw onderdelen te vinden

ABS-sensor Land Rover

Er is een ABS-pomp gemonteerd in de auto, tussen het remsysteem. De ABS-sensoren zijn gemonteerd bij de wielen en ook elektrisch. Hierdoor wordt de auto weer bestuurbaar. Als de omwenteling tijdens een stilstand gemeten wordt, dan zegt de sensor tegen de computer dat het wiel blokkeert en laat het rempedaal een miliseconde los. Deze wordt aangestuurd middels sensoren die meten wat de wielen doen. Het ABS systeem zorgt ervoor dat in een noodsituatie, tijdens hard remmen, de wielen niet blokkeren, waardoor de auto in een slip zou kunnen raken.

ABS-sensor Land Rover

Het ABS systeem is een deels elektronische en deels hydraulisch samenwerkend remsysteem. Het ABS systeem zorgt ervoor dat in een noodsituatie, tijdens hard remmen, de wielen niet blokkeren, waardoor de auto in een slip zou kunnen raken. Er is een ABS-pomp gemonteerd in de auto, tussen het remsysteem. Als de omwenteling tijdens een stilstand gemeten wordt, dan zegt de sensor tegen de computer dat het wiel blokkeert en laat het rempedaal een miliseconde los. Het ABS systeem zorgt ervoor dat de wielen gecontroleerd blijven draaien en remmen, waardoor de auto bestuurbaar blijft en het snelst afremt tijdens een noodstop. Deze wordt aangestuurd middels sensoren die meten wat de wielen doen.

De ABS-sensor in het wiellager

Deze is nooit los te vervangen. De ABS-ring in het wiellager werkt samen met de ABS-sensor onder de auto. De ABS-ring is te herkennen aan de, vaak oranje of zwarte, kleur van de ring. Deze ring is magnetisch en ook te vinden door een metalen plaatje te gebruiken.

Advies nodig?

Bel ons gratis op
0341 267 637

Gezien bij RTL Lifestyle Experience
Gezien bij RTL Lifestyle Experience
Afspelen
Onze zekerheden
Betrouwbaar
9,2
15302 beoordelingen
Veilig betalen
  • Veilig betalen met iDeal
  • Veilig betalen met PayPal
  • Veilig betalen met uw creditcard
  • Veilig betalen met uw creditcard
Snel geleverd

Vóór 16:00 besteld, morgen in huis!

  • Bezorgen via DPD
  • Bezorgen via PostNL
Contactgegevens