Extra jubileum korting:
15% Extra Korting + Gratis remreiniger + Gratis tube keramisch vet
0

ABS sensoren Porsche

Vul uw kenteken in om snel uw onderdelen te vinden

De ABS-sensor in het wiellager

De gever zit vaak in het wiellager als magnetische of gekartelde ring. Hierbij in de buurt wordt de ABS-sensor, als nemer, gemonteerd om het signaal door te geven, via de computer, naar de ABS-pomp. Deze ring is magnetisch en ook te vinden door een metalen plaatje te gebruiken. Om een signaal op te kunnen vangen, is er een gever en een nemer nodig.

ABS-sensor Porsche

Deze wordt aangestuurd middels sensoren die meten wat de wielen doen. Het ABS systeem is een deels elektronische en deels hydraulisch samenwerkend remsysteem. Simpelweg meet de ABS-sensor het aantal omwentelingen van het wiel en de tijd die nodig is per omwenteling. Als de omwenteling tijdens een stilstand gemeten wordt, dan zegt de sensor tegen de computer dat het wiel blokkeert en laat het rempedaal een miliseconde los. Er is een ABS-pomp gemonteerd in de auto, tussen het remsysteem. ABS-sensoren zijn altijd passend voor uw auto.

ABS-sensor storingsgevoelig

De ABS-ring in het wiellager zou ook defect kunnen zijn, waardoor er geen signaal naar de ABS-sensor wordt doorgegeven. Omdat de ABS-sensoren erg storingsgevoelig zijn, en de wielen veel vuil, water en modder te verwerken krijgen, begrijpt u dat hier vaak een storing ontstaat.

Advies nodig?

Bel ons gratis op
0341 267 637

Gezien bij RTL Lifestyle Experience
Gezien bij RTL Lifestyle Experience
Afspelen
Onze zekerheden
Betrouwbaar
9,2
15302 beoordelingen
Veilig betalen
  • Veilig betalen met iDeal
  • Veilig betalen met PayPal
  • Veilig betalen met uw creditcard
  • Veilig betalen met uw creditcard
Snel geleverd

Vóór 16:00 besteld, morgen in huis!

  • Bezorgen via DPD
  • Bezorgen via PostNL
Contactgegevens