Extra jubileum korting:
15% Extra Korting + Gratis remreiniger + Gratis tube keramisch vet
0

ABS sensoren Subaru

Vul uw kenteken in om snel uw onderdelen te vinden

De ABS-sensor in het wiellager

De ABS-ring in het wiellager werkt samen met de ABS-sensor onder de auto. De gever zit vaak in het wiellager als magnetische of gekartelde ring. De ABS-ring is te herkennen aan de, vaak oranje of zwarte, kleur van de ring. Om een signaal op te kunnen vangen, is er een gever en een nemer nodig.

ABS-sensor storingsgevoelig

De ABS-ring in het wiellager zou ook defect kunnen zijn, waardoor er geen signaal naar de ABS-sensor wordt doorgegeven. Vaak kan het reinigen van het voel oppervlak al de nodige storingen wegnemen.

ABS-sensor Subaru

Hierdoor wordt de auto weer bestuurbaar. Simpelweg meet de ABS-sensor het aantal omwentelingen van het wiel en de tijd die nodig is per omwenteling. Het ABS systeem zorgt ervoor dat de wielen gecontroleerd blijven draaien en remmen, waardoor de auto bestuurbaar blijft en het snelst afremt tijdens een noodstop. Er is een ABS-pomp gemonteerd in de auto, tussen het remsysteem. Als de omwenteling tijdens een stilstand gemeten wordt, dan zegt de sensor tegen de computer dat het wiel blokkeert en laat het rempedaal een miliseconde los. Het ABS systeem is een deels elektronische en deels hydraulisch samenwerkend remsysteem.

Advies nodig?

Bel ons gratis op
0341 267 637

Gezien bij RTL Lifestyle Experience
Gezien bij RTL Lifestyle Experience
Afspelen
Onze zekerheden
Betrouwbaar
9,2
15302 beoordelingen
Veilig betalen
  • Veilig betalen met iDeal
  • Veilig betalen met PayPal
  • Veilig betalen met uw creditcard
  • Veilig betalen met uw creditcard
Snel geleverd

Vóór 16:00 besteld, morgen in huis!

  • Bezorgen via DPD
  • Bezorgen via PostNL
Contactgegevens