Extra jubileum korting:
15% Extra Korting + Gratis remreiniger + Gratis tube keramisch vet
0

Remklauwen & reparatieset voor uw auto

Vul uw kenteken in om snel uw onderdelen te vinden

Remklauw revisie

Men kan alleen de rubber afdichtringen en geleidebussen los kopen en vervangen. De pistons, cilinderbussen en handrem mechanismen zijn niet te reviseren of los te koop. Dit is afhankelijk van het type remklauw, maar is vaak een tijdelijke noodoplossing. Het kan ook zijn dat de remmen gaan stinken, omdat de remblokken blijven aanlopen tegen de remschijf, waardoor deze gaat trillen.

Vastgelopen remklauw

Een euvel van een remklauw is dat deze vast kan gaan zitten. Dit merkt u niet altijd, maar kan gebeuren tijdens het remmen. U kunt dan proberen de remklauw te reviseren. Het remblok blijft dan tegen de remschijf aanlopen, waardoor deze overmatig slijt en te heet wordt, waardoor de remschijf krom kan gaan staan.

Remklauwen uw auto

Er zijn vaste en zwevende remklauwen. Remklauwen, ook wel remtangen of caliper genoemd, zijn een belangrijk onderdeel van de auto. Vaste remklauwen worden ook wel vuistremzadel genoemd.

Werking remklauwen uw auto

De remklauwen wordt bediend door de hoofdremcilinder, middels remvloeistof. Reparatiestatus van remklauwen voor de uw auto, bestaan uit de rubber afdichtringen om het piston en zijn in setjes te koop. Als de uw auto remschijven aan de achterzijde heeft, zijn er ook aan de achterzijde remklauwen aanwezig. Deze werken hetzelfde als aan de voorkant. Deze vloeistof perst de cilinder in de remklauwen naar buiten, welke weer het remblok tegen de remschijf aandrukt. Remslangen vindt u bij de remklauw, hier loopt de remvloeistof doorheen.

Advies nodig?

Bel ons gratis op
0341 267 637

Gezien bij RTL Lifestyle Experience
Gezien bij RTL Lifestyle Experience
Afspelen
Onze zekerheden
Betrouwbaar
9,2
15360 beoordelingen
Veilig betalen
  • Veilig betalen met iDeal
  • Veilig betalen met PayPal
  • Veilig betalen met uw creditcard
  • Veilig betalen met uw creditcard
Snel geleverd

Vóór 16:00 besteld, morgen in huis!

  • Bezorgen via DPD
  • Bezorgen via PostNL
Contactgegevens