Extra jubileum korting:
15% Extra Korting + Gratis remreiniger + Gratis tube keramisch vet
0

Remklauwen & reparatieset Cadillac

Vul uw kenteken in om snel uw onderdelen te vinden

Vastgelopen remklauw

Ook dit merkt u niet altijd. Dit merkt u niet altijd, maar kan gebeuren tijdens het remmen. Het remblok blijft dan tegen de remschijf aanlopen, waardoor deze overmatig slijt en te heet wordt, waardoor de remschijf krom kan gaan staan. Echter kan alles weer goed lijken tijdens het demonteren, maar onder belasting toch weer vast gaan zitten.

Remklauwen Cadillac

Remklauwen, ook wel remtangen of caliper genoemd, zijn een belangrijk onderdeel van de auto. Vaste remklauwen worden ook wel vuistremzadel genoemd. Zwevende remklauwen, ook wel zwevende remzadels, hebben een ingebouwd handrem mechanisme, welke tegenwoordig ook elektrisch bediend kunnen zijn.

Werking remklauwen Cadillac

Deze vloeistof perst de cilinder in de remklauwen naar buiten, welke weer het remblok tegen de remschijf aandrukt. Reparatiestatus van remklauwen voor de Cadillac, bestaan uit de rubber afdichtringen om het piston en zijn in setjes te koop. Bij zwevende remzadels zijn dit glijbussen. Vaak is er maar één cilinder, ook wel piston of plunjer genoemd, aanwezig. De functie van de remvloeistof en de glijbus is het heen en weer bewegen van de remklauw. Remslangen vindt u bij de remklauw, hier loopt de remvloeistof doorheen.

Remklauw Cadillac vervangen

Als men de remklauwen aan de achterzijde van de auto vervangt en deze een handrem mechanisme hebben, moet u eerst de handremkabel losmaken. Na het vervangen van de remklauwen altijd de remvloeistof controleren en de handrem weer afstellen. Om de remklauw van uw auto te demonteren, kan het zijn dat u een speciale dopsleutel, een torx, nodig heeft. Bij deze remklauwen kunt u het piston niet zomaar terugduwen. De remslang moet ook losgemaakt worden.

Advies nodig?

Bel ons gratis op
0341 267 637

Gezien bij RTL Lifestyle Experience
Gezien bij RTL Lifestyle Experience
Afspelen
Onze zekerheden
Betrouwbaar
9,2
15104 beoordelingen
Veilig betalen
  • Veilig betalen met iDeal
  • Veilig betalen met PayPal
  • Veilig betalen met uw creditcard
  • Veilig betalen met uw creditcard
Snel geleverd

Vóór 16:00 besteld, morgen in huis!

  • Bezorgen via DPD
  • Bezorgen via PostNL
Contactgegevens