Extra jubileum korting:
15% Extra Korting + Gratis remreiniger + Gratis tube keramisch vet
0

Remklauwen & reparatieset Citroen

Vul uw kenteken in om snel uw onderdelen te vinden

Remklauwen kopen Citroen

Belangrijk is om ook direct even de remblokken te controleren. Na uw bestelling controleren onze verkoopmedewerkers uw bestelling nogmaals handmatig via het chassisnummer van uw Citroen om er zeker van te zijn dat u het juiste onderdeel thuis krijgt. Dit zijn vaak niet de grootste kosten en één setje is voor twee remklauwen. De remmer eindigen en het vet krijgt u gratis van ons meegeleverd bij uw bestelling. De montageset voor de remblokken kunt u in veel gevallen weer gebruiken. Vóór 16:00 uur besteld is morgen in huis!.

Remklauw Citroen vervangen

Deze dienen te worden ingedrukt en gedraaid, met de klok mee. Na het vervangen van de remklauwen altijd de remvloeistof controleren en de handrem weer afstellen. Nu kan de remklauw van uw Citroen van de remschijf worden gehaald. Hierna draait u aan de binnenzijde van de remklauw de grote bouten (19 millimeter), of de geleidebussen, vaak met een inbussleutel, los. Als men de remklauwen aan de achterzijde van de auto vervangt en deze een handrem mechanisme hebben, moet u eerst de handremkabel losmaken.

Remklauw revisie

Remklauwen kan men zelf soms nog reviseren. Men merkt dan ook vaak dat uw Citroen dan tijdens het remmen naar links of rechts gaat trekken. De pistons, cilinderbussen en handrem mechanismen zijn niet te reviseren of los te koop. Het kan ook zijn dat de remmen gaan stinken, omdat de remblokken blijven aanlopen tegen de remschijf, waardoor deze gaat trillen.

Vastgelopen remklauw

Dit merkt u niet altijd, maar kan gebeuren tijdens het remmen. Een euvel van een remklauw is dat deze vast kan gaan zitten. Het remblok blijft dan tegen de remschijf aanlopen, waardoor deze overmatig slijt en te heet wordt, waardoor de remschijf krom kan gaan staan. U kunt dan proberen de remklauw te reviseren.

Advies nodig?

Bel ons gratis op
0341 267 637

Gezien bij RTL Lifestyle Experience
Gezien bij RTL Lifestyle Experience
Afspelen
Onze zekerheden
Betrouwbaar
9,2
15104 beoordelingen
Veilig betalen
  • Veilig betalen met iDeal
  • Veilig betalen met PayPal
  • Veilig betalen met uw creditcard
  • Veilig betalen met uw creditcard
Snel geleverd

Vóór 16:00 besteld, morgen in huis!

  • Bezorgen via DPD
  • Bezorgen via PostNL
Contactgegevens