Extra jubileum korting:
15% Extra Korting + Gratis remreiniger + Gratis tube keramisch vet
0

Remklauwen & reparatieset Dodge

Vul uw kenteken in om snel uw onderdelen te vinden

Remklauwen Dodge

Vaste remklauwen worden ook wel vuistremzadel genoemd. Deze zorgen ervoor dat de remblokken tegen de remschijven gedrukt worden tijdens het remmen en ook dat de remblokken weer van de remschijf af komen tijdens het loslaten van het rempedaal. Zwevende remklauwen, ook wel zwevende remzadels, hebben een ingebouwd handrem mechanisme, welke tegenwoordig ook elektrisch bediend kunnen zijn.

Remklauw Dodge vervangen

Bij deze remklauwen kunt u het piston niet zomaar terugduwen. Remklauwen vervangen is niet heel erg ingewikkeld. Let op: er kan remvloeistof uit de slang lopen. Na het vervangen van de remklauwen altijd de remvloeistof controleren en de handrem weer afstellen. Nu kan de remklauw van uw Dodge van de remschijf worden gehaald.

Vastgelopen remklauw

Echter kan alles weer goed lijken tijdens het demonteren, maar onder belasting toch weer vast gaan zitten. Achterremklauwen kunnen problemen geven met een vastgelopen handrem mechanisme. Ook dit merkt u niet altijd. Het remblok blijft dan tegen de remschijf aanlopen, waardoor deze overmatig slijt en te heet wordt, waardoor de remschijf krom kan gaan staan.

Werking remklauwen Dodge

Deze remklauwen vindt met dus vaak op een Porsche, Ferrari, Maserati, enzovoort. Dit wordt bediend door een handremkabel of, bij jongere modellen, door een elektrisch bediende motor. Brembo is een fabrikant van remklauwen die hierom bekend staan. Pistons zijn niet los te koop. Remslangen vindt u bij de remklauw, hier loopt de remvloeistof doorheen. De remklauwen wordt bediend door de hoofdremcilinder, middels remvloeistof.

Advies nodig?

Bel ons gratis op
0341 267 637

Gezien bij RTL Lifestyle Experience
Gezien bij RTL Lifestyle Experience
Afspelen
Onze zekerheden
Betrouwbaar
9,2
15104 beoordelingen
Veilig betalen
  • Veilig betalen met iDeal
  • Veilig betalen met PayPal
  • Veilig betalen met uw creditcard
  • Veilig betalen met uw creditcard
Snel geleverd

Vóór 16:00 besteld, morgen in huis!

  • Bezorgen via DPD
  • Bezorgen via PostNL
Contactgegevens