Extra jubileum korting:
15% Extra Korting + Gratis remreiniger + Gratis tube keramisch vet
0

Remklauwen & reparatieset Fiat

Vul uw kenteken in om snel uw onderdelen te vinden

Remklauw Fiat vervangen

Nu kan de remklauw van uw Fiat van de remschijf worden gehaald. Om de remklauw van uw auto te demonteren, kan het zijn dat u een speciale dopsleutel, een torx, nodig heeft. Belangrijk is ook om de remslangen even te controleren op haarscheuren of lekkage. Meestal kunt u een gewone dop, van 19 millimeter gebruiken. Bij deze remklauwen kunt u het piston niet zomaar terugduwen.

Remklauwen Fiat

Remklauwen, ook wel remtangen of caliper genoemd, zijn een belangrijk onderdeel van de auto. Er zijn vaste en zwevende remklauwen. Deze zorgen ervoor dat de remblokken tegen de remschijven gedrukt worden tijdens het remmen en ook dat de remblokken weer van de remschijf af komen tijdens het loslaten van het rempedaal.

Vastgelopen remklauw

Dit kunt u merken doordat de remschijf blauw (te heet) kleurt of doordat de remmen stinken na een autorit. U kunt dan proberen de remklauw te reviseren. Een euvel van een remklauw is dat deze vast kan gaan zitten. Dit merkt u niet altijd, maar kan gebeuren tijdens het remmen.

Werking remklauwen Fiat

Brembo is een fabrikant van remklauwen die hierom bekend staan. Een Fiat met zwaardere motoren of de snelste uitvoeringen, kunnen uitgerust zijn met remklauwen met meerdere pistons, om zo meer remdruk op de remblokken te kunnen generen. Remslangen vindt u bij de remklauw, hier loopt de remvloeistof doorheen. Dit is vaak het geval bij een zwevende remzadel, waar het ene piston ervoor zorgt dat de andere kant van de remklauwen heen en weer kan schuiven, om de remschijf heen. Reparatiestatus van remklauwen voor de Fiat, bestaan uit de rubber afdichtringen om het piston en zijn in setjes te koop. Echter kunnen de achterremklauwen ook vaak de handrem bedienen middels een ingebouwd handrem mechanisme.

Advies nodig?

Bel ons gratis op
0341 267 637

Gezien bij RTL Lifestyle Experience
Gezien bij RTL Lifestyle Experience
Afspelen
Onze zekerheden
Betrouwbaar
9,2
15104 beoordelingen
Veilig betalen
  • Veilig betalen met iDeal
  • Veilig betalen met PayPal
  • Veilig betalen met uw creditcard
  • Veilig betalen met uw creditcard
Snel geleverd

Vóór 16:00 besteld, morgen in huis!

  • Bezorgen via DPD
  • Bezorgen via PostNL
Contactgegevens