Extra jubileum korting:
15% Extra Korting + Gratis remreiniger + Gratis tube keramisch vet
0

Remklauwen & reparatieset Ford

Vul uw kenteken in om snel uw onderdelen te vinden

Werking remklauwen Ford

Echter kunnen de achterremklauwen ook vaak de handrem bedienen middels een ingebouwd handrem mechanisme. Als de Ford remschijven aan de achterzijde heeft, zijn er ook aan de achterzijde remklauwen aanwezig. Dit wordt bediend door een handremkabel of, bij jongere modellen, door een elektrisch bediende motor. Vaak is er maar één cilinder, ook wel piston of plunjer genoemd, aanwezig. Bij zwevende remzadels zijn dit glijbussen. Remslangen vindt u bij de remklauw, hier loopt de remvloeistof doorheen.

Remklauw revisie

Dit is afhankelijk van het type remklauw, maar is vaak een tijdelijke noodoplossing. Nieuwe remklauwen voor uw Ford worden veel verkocht, omdat onze scherpe prijzen het reviseren ook niet loont. Men merkt dan ook vaak dat uw Ford dan tijdens het remmen naar links of rechts gaat trekken. Men kan alleen de rubber afdichtringen en geleidebussen los kopen en vervangen.

Vastgelopen remklauw

Echter kan alles weer goed lijken tijdens het demonteren, maar onder belasting toch weer vast gaan zitten. Achterremklauwen kunnen problemen geven met een vastgelopen handrem mechanisme. Dit merkt u niet altijd, maar kan gebeuren tijdens het remmen. Het remblok blijft dan tegen de remschijf aanlopen, waardoor deze overmatig slijt en te heet wordt, waardoor de remschijf krom kan gaan staan.

Remklauw Ford vervangen

Om de remklauw van uw auto te demonteren, kan het zijn dat u een speciale dopsleutel, een torx, nodig heeft. Deze dienen te worden ingedrukt en gedraaid, met de klok mee. De remslang moet ook losgemaakt worden. Hierna draait u aan de binnenzijde van de remklauw de grote bouten (19 millimeter), of de geleidebussen, vaak met een inbussleutel, los. Nadat het wiel gedemonteerd is, dient u eerst de remblokken terug te duwen met bijvoorbeeld een grote schroevendraaier.

Advies nodig?

Bel ons gratis op
0341 267 637

Gezien bij RTL Lifestyle Experience
Gezien bij RTL Lifestyle Experience
Afspelen
Onze zekerheden
Betrouwbaar
9,2
15104 beoordelingen
Veilig betalen
  • Veilig betalen met iDeal
  • Veilig betalen met PayPal
  • Veilig betalen met uw creditcard
  • Veilig betalen met uw creditcard
Snel geleverd

Vóór 16:00 besteld, morgen in huis!

  • Bezorgen via DPD
  • Bezorgen via PostNL
Contactgegevens