Extra jubileum korting:
15% Extra Korting + Gratis remreiniger + Gratis tube keramisch vet
0

Remklauwen & reparatieset Lada

Vul uw kenteken in om snel uw onderdelen te vinden
Geselecteerd:Lada
Selecteer uw auto model

Remklauwen kopen Lada

De remmer eindigen en het vet krijgt u gratis van ons meegeleverd bij uw bestelling. De montageset voor de remblokken kunt u in veel gevallen weer gebruiken. Dit zijn vaak niet de grootste kosten en één setje is voor twee remklauwen. Verstandig is om ook een busje remvloeistof mee te bestellen. Dit zijn altijd fabrieks-rebuild of nieuwe remklauwen met kortingen tot wel 60% op de dealerprijzen. Remklauwen voor een Lada koopt u zeer voordelig op onze webshop.

Remklauwen Lada

Vaste remklauwen worden ook wel vuistremzadel genoemd. Deze zorgen ervoor dat de remblokken tegen de remschijven gedrukt worden tijdens het remmen en ook dat de remblokken weer van de remschijf af komen tijdens het loslaten van het rempedaal. Remklauwen, ook wel remtangen of caliper genoemd, zijn een belangrijk onderdeel van de auto.

Werking remklauwen Lada

Vaak is er maar één cilinder, ook wel piston of plunjer genoemd, aanwezig. De functie van de remvloeistof en de glijbus is het heen en weer bewegen van de remklauw. Dit is vaak het geval bij een zwevende remzadel, waar het ene piston ervoor zorgt dat de andere kant van de remklauwen heen en weer kan schuiven, om de remschijf heen. Deze vloeistof perst de cilinder in de remklauwen naar buiten, welke weer het remblok tegen de remschijf aandrukt. Dit wordt bediend door een handremkabel of, bij jongere modellen, door een elektrisch bediende motor. Brembo is een fabrikant van remklauwen die hierom bekend staan.

Remklauw Lada vervangen

Na het vervangen van de remklauwen altijd de remvloeistof controleren en de handrem weer afstellen. Hierna draait u aan de binnenzijde van de remklauw de grote bouten (19 millimeter), of de geleidebussen, vaak met een inbussleutel, los. Deze dienen te worden ingedrukt en gedraaid, met de klok mee. Meestal kunt u een gewone dop, van 19 millimeter gebruiken. Nadat het wiel gedemonteerd is, dient u eerst de remblokken terug te duwen met bijvoorbeeld een grote schroevendraaier.

Advies nodig?

Bel ons gratis op
0341 267 637

Gezien bij RTL Lifestyle Experience
Gezien bij RTL Lifestyle Experience
Afspelen
Onze zekerheden
Betrouwbaar
9,2
15086 beoordelingen
Veilig betalen
  • Veilig betalen met iDeal
  • Veilig betalen met PayPal
  • Veilig betalen met uw creditcard
  • Veilig betalen met uw creditcard
Snel geleverd

Vóór 16:00 besteld, morgen in huis!

  • Bezorgen via DPD
  • Bezorgen via PostNL
Contactgegevens