Extra jubileum korting:
15% Extra Korting + Gratis remreiniger + Gratis tube keramisch vet
0

Remklauwen & reparatieset Lotus

Vul uw kenteken in om snel uw onderdelen te vinden

Vastgelopen remklauw

Dit probleem kunt u alleen oplossen door nieuwe remklauwen op uw Lotus te zetten. Dit kunt u merken doordat de remschijf blauw (te heet) kleurt of doordat de remmen stinken na een autorit. U kunt dan proberen de remklauw te reviseren. Het remblok blijft dan tegen de remschijf aanlopen, waardoor deze overmatig slijt en te heet wordt, waardoor de remschijf krom kan gaan staan.

Remklauwen kopen Lotus

De montageset voor de remblokken kunt u in veel gevallen weer gebruiken. Via de kentekenzoeker op onze website krijgt u voor 99% de juiste remklauw voor uw Lotus. Dit zijn vaak niet de grootste kosten en één setje is voor twee remklauwen. U kunt de remklauwen namelijk niet uitwisselen tussen verschillende merken, zoals Bosch, TRW, enzovoort. De remmer eindigen en het vet krijgt u gratis van ons meegeleverd bij uw bestelling. Belangrijk is om ook direct even de remblokken te controleren.

Remklauwen Lotus

Deze zorgen ervoor dat de remblokken tegen de remschijven gedrukt worden tijdens het remmen en ook dat de remblokken weer van de remschijf af komen tijdens het loslaten van het rempedaal. Zwevende remklauwen, ook wel zwevende remzadels, hebben een ingebouwd handrem mechanisme, welke tegenwoordig ook elektrisch bediend kunnen zijn. Remklauwen kunnen van gietijzer of van aluminium gemaakt zijn.

Remklauw Lotus vervangen

Na het vervangen van de remklauwen altijd de remvloeistof controleren en de handrem weer afstellen. Deze dienen te worden ingedrukt en gedraaid, met de klok mee. Nadat het wiel gedemonteerd is, dient u eerst de remblokken terug te duwen met bijvoorbeeld een grote schroevendraaier. Bij deze remklauwen kunt u het piston niet zomaar terugduwen. U kunt de remslang naar boven houden en even met een draad aan de veerpoot bevestigen om het lekken te stoppen.

Advies nodig?

Bel ons gratis op
0341 267 637

Gezien bij RTL Lifestyle Experience
Gezien bij RTL Lifestyle Experience
Afspelen
Onze zekerheden
Betrouwbaar
9,2
15086 beoordelingen
Veilig betalen
  • Veilig betalen met iDeal
  • Veilig betalen met PayPal
  • Veilig betalen met uw creditcard
  • Veilig betalen met uw creditcard
Snel geleverd

Vóór 16:00 besteld, morgen in huis!

  • Bezorgen via DPD
  • Bezorgen via PostNL
Contactgegevens