Extra jubileum korting:
15% Extra Korting + Gratis remreiniger + Gratis tube keramisch vet
0

Remklauwen & reparatieset Maserati

Vul uw kenteken in om snel uw onderdelen te vinden

Remklauw revisie

Vaak gaat het piston in de cilinderbus van de remklauw vastzitten, waardoor ook de remschijven en remblokken defect gaan. Remklauwen kan men zelf soms nog reviseren. De pistons, cilinderbussen en handrem mechanismen zijn niet te reviseren of los te koop. Men kan alleen de rubber afdichtringen en geleidebussen los kopen en vervangen.

Werking remklauwen Maserati

Remslangen vindt u bij de remklauw, hier loopt de remvloeistof doorheen. Als de Maserati remschijven aan de achterzijde heeft, zijn er ook aan de achterzijde remklauwen aanwezig. Dit wordt bediend door een handremkabel of, bij jongere modellen, door een elektrisch bediende motor. Vaak is er maar één cilinder, ook wel piston of plunjer genoemd, aanwezig. De remvloeistof loopt door het gesloten remsysteem en wordt samengeperst in de hoofdremcilinder tijdens het remmen. Bij zwevende remzadels zijn dit glijbussen.

Vastgelopen remklauw

U kunt dan proberen de remklauw te reviseren. Ook dit merkt u niet altijd. Dit probleem kunt u alleen oplossen door nieuwe remklauwen op uw Maserati te zetten. Achterremklauwen kunnen problemen geven met een vastgelopen handrem mechanisme.

Remklauw Maserati vervangen

Als men de remklauwen aan de achterzijde van de auto vervangt en deze een handrem mechanisme hebben, moet u eerst de handremkabel losmaken. Meestal kunt u een gewone dop, van 19 millimeter gebruiken. Nadat het wiel gedemonteerd is, dient u eerst de remblokken terug te duwen met bijvoorbeeld een grote schroevendraaier. Let op: er kan remvloeistof uit de slang lopen. Als er een veer op de remklauw zit, kunt u deze ook verwijderen.

Advies nodig?

Bel ons gratis op
0341 267 637

Gezien bij RTL Lifestyle Experience
Gezien bij RTL Lifestyle Experience
Afspelen
Onze zekerheden
Betrouwbaar
9,2
15104 beoordelingen
Veilig betalen
  • Veilig betalen met iDeal
  • Veilig betalen met PayPal
  • Veilig betalen met uw creditcard
  • Veilig betalen met uw creditcard
Snel geleverd

Vóór 16:00 besteld, morgen in huis!

  • Bezorgen via DPD
  • Bezorgen via PostNL
Contactgegevens