Extra jubileum korting:
15% Extra Korting + Gratis remreiniger + Gratis tube keramisch vet
0

Remklauwen & reparatieset Mg

Vul uw kenteken in om snel uw onderdelen te vinden

Vastgelopen remklauw

Achterremklauwen kunnen problemen geven met een vastgelopen handrem mechanisme. U kunt dan proberen de remklauw te reviseren. Een euvel van een remklauw is dat deze vast kan gaan zitten. Dit probleem kunt u alleen oplossen door nieuwe remklauwen op uw Mg te zetten.

Remklauw revisie

Dit is afhankelijk van het type remklauw, maar is vaak een tijdelijke noodoplossing. Remklauwen kan men zelf soms nog reviseren. Men kan alleen de rubber afdichtringen en geleidebussen los kopen en vervangen. Men merkt dan ook vaak dat uw Mg dan tijdens het remmen naar links of rechts gaat trekken.

Werking remklauwen Mg

Reparatiestatus van remklauwen voor de Mg, bestaan uit de rubber afdichtringen om het piston en zijn in setjes te koop. Deze werken hetzelfde als aan de voorkant. De remklauwen wordt bediend door de hoofdremcilinder, middels remvloeistof. Als de Mg remschijven aan de achterzijde heeft, zijn er ook aan de achterzijde remklauwen aanwezig. Deze vloeistof perst de cilinder in de remklauwen naar buiten, welke weer het remblok tegen de remschijf aandrukt. Bij zwevende remzadels zijn dit glijbussen.

Remklauw Mg vervangen

Als men de remklauwen aan de achterzijde van de auto vervangt en deze een handrem mechanisme hebben, moet u eerst de handremkabel losmaken. Bij deze remklauwen kunt u het piston niet zomaar terugduwen. Deze dienen te worden ingedrukt en gedraaid, met de klok mee. Om de remklauw van uw auto te demonteren, kan het zijn dat u een speciale dopsleutel, een torx, nodig heeft. Meestal kunt u een gewone dop, van 19 millimeter gebruiken.

Advies nodig?

Bel ons gratis op
0341 267 637

Gezien bij RTL Lifestyle Experience
Gezien bij RTL Lifestyle Experience
Afspelen
Onze zekerheden
Betrouwbaar
9,2
15104 beoordelingen
Veilig betalen
  • Veilig betalen met iDeal
  • Veilig betalen met PayPal
  • Veilig betalen met uw creditcard
  • Veilig betalen met uw creditcard
Snel geleverd

Vóór 16:00 besteld, morgen in huis!

  • Bezorgen via DPD
  • Bezorgen via PostNL
Contactgegevens