Extra jubileum korting:
15% Extra Korting + Gratis remreiniger + Gratis tube keramisch vet
0

Remklauwen & reparatieset Peugeot

Vul uw kenteken in om snel uw onderdelen te vinden

Remklauwen kopen Peugeot

Dit zijn altijd fabrieks-rebuild of nieuwe remklauwen met kortingen tot wel 60% op de dealerprijzen. Belangrijk is om ook direct even de remblokken te controleren. Het is belangrijk dat u de juiste remklauw voor uw Peugeot krijgt, omdat er veel verschillende remklauwen bestaan. Deze hebben vaak schade opgelopen door de defecte remklauw. U kunt de remklauwen namelijk niet uitwisselen tussen verschillende merken, zoals Bosch, TRW, enzovoort. Dit zijn vaak niet de grootste kosten en één setje is voor twee remklauwen.

Werking remklauwen Peugeot

Bij zwevende remzadels zijn dit glijbussen. Echter kunnen de achterremklauwen ook vaak de handrem bedienen middels een ingebouwd handrem mechanisme. Remslangen vindt u bij de remklauw, hier loopt de remvloeistof doorheen. Dit is vaak het geval bij een zwevende remzadel, waar het ene piston ervoor zorgt dat de andere kant van de remklauwen heen en weer kan schuiven, om de remschijf heen. Deze remklauwen vindt met dus vaak op een Porsche, Ferrari, Maserati, enzovoort. Remklauwen voor de Peugeot zijn er in verschillende uitvoeringen.

Vastgelopen remklauw

Het remblok blijft dan tegen de remschijf aanlopen, waardoor deze overmatig slijt en te heet wordt, waardoor de remschijf krom kan gaan staan. Achterremklauwen kunnen problemen geven met een vastgelopen handrem mechanisme. Echter kan alles weer goed lijken tijdens het demonteren, maar onder belasting toch weer vast gaan zitten. Dit probleem kunt u alleen oplossen door nieuwe remklauwen op uw Peugeot te zetten.

Remklauw revisie

Men merkt dan ook vaak dat uw Peugeot dan tijdens het remmen naar links of rechts gaat trekken. Het kan ook zijn dat de remmen gaan stinken, omdat de remblokken blijven aanlopen tegen de remschijf, waardoor deze gaat trillen. Dit is afhankelijk van het type remklauw, maar is vaak een tijdelijke noodoplossing. Vaak gaat het piston in de cilinderbus van de remklauw vastzitten, waardoor ook de remschijven en remblokken defect gaan.

Advies nodig?

Bel ons gratis op
0341 267 637

Gezien bij RTL Lifestyle Experience
Gezien bij RTL Lifestyle Experience
Afspelen
Onze zekerheden
Betrouwbaar
9,2
15104 beoordelingen
Veilig betalen
  • Veilig betalen met iDeal
  • Veilig betalen met PayPal
  • Veilig betalen met uw creditcard
  • Veilig betalen met uw creditcard
Snel geleverd

Vóór 16:00 besteld, morgen in huis!

  • Bezorgen via DPD
  • Bezorgen via PostNL
Contactgegevens