Extra jubileum korting:
15% Extra Korting + Gratis remreiniger + Gratis tube keramisch vet
0

Remklauwen & reparatieset Seat

Vul uw kenteken in om snel uw onderdelen te vinden

Werking remklauwen Seat

Remslangen vindt u bij de remklauw, hier loopt de remvloeistof doorheen. Deze werken hetzelfde als aan de voorkant. Dit is vaak het geval bij een zwevende remzadel, waar het ene piston ervoor zorgt dat de andere kant van de remklauwen heen en weer kan schuiven, om de remschijf heen. Brembo is een fabrikant van remklauwen die hierom bekend staan. Dit wordt bediend door een handremkabel of, bij jongere modellen, door een elektrisch bediende motor. De remvloeistof loopt door het gesloten remsysteem en wordt samengeperst in de hoofdremcilinder tijdens het remmen.

Remklauw revisie

Dit is afhankelijk van het type remklauw, maar is vaak een tijdelijke noodoplossing. Remklauwen worden bij ons ook zonder statiegeld verkocht om te prijzen zo laag mogelijk te houden. De pistons, cilinderbussen en handrem mechanismen zijn niet te reviseren of los te koop. Vaak gaat het piston in de cilinderbus van de remklauw vastzitten, waardoor ook de remschijven en remblokken defect gaan.

Remklauw Seat vervangen

Als men de remklauwen aan de achterzijde van de auto vervangt en deze een handrem mechanisme hebben, moet u eerst de handremkabel losmaken. Hierna draait u aan de binnenzijde van de remklauw de grote bouten (19 millimeter), of de geleidebussen, vaak met een inbussleutel, los. U kunt de remslang naar boven houden en even met een draad aan de veerpoot bevestigen om het lekken te stoppen. Om de remklauw van uw auto te demonteren, kan het zijn dat u een speciale dopsleutel, een torx, nodig heeft. Nu kan de remklauw van uw Seat van de remschijf worden gehaald.

Vastgelopen remklauw

Een euvel van een remklauw is dat deze vast kan gaan zitten. Echter kan alles weer goed lijken tijdens het demonteren, maar onder belasting toch weer vast gaan zitten. Dit probleem kunt u alleen oplossen door nieuwe remklauwen op uw Seat te zetten. Achterremklauwen kunnen problemen geven met een vastgelopen handrem mechanisme.

Advies nodig?

Bel ons gratis op
0341 267 637

Gezien bij RTL Lifestyle Experience
Gezien bij RTL Lifestyle Experience
Afspelen
Onze zekerheden
Betrouwbaar
9,2
15086 beoordelingen
Veilig betalen
  • Veilig betalen met iDeal
  • Veilig betalen met PayPal
  • Veilig betalen met uw creditcard
  • Veilig betalen met uw creditcard
Snel geleverd

Vóór 16:00 besteld, morgen in huis!

  • Bezorgen via DPD
  • Bezorgen via PostNL
Contactgegevens