Extra jubileum korting:
15% Extra Korting + Gratis remreiniger + Gratis tube keramisch vet
0

Remklauwen & reparatieset Smart

Vul uw kenteken in om snel uw onderdelen te vinden
Geselecteerd:Smart
Selecteer uw auto model

Remklauw revisie

Men merkt dan ook vaak dat uw Smart dan tijdens het remmen naar links of rechts gaat trekken. Vaak gaat het piston in de cilinderbus van de remklauw vastzitten, waardoor ook de remschijven en remblokken defect gaan. Men kan alleen de rubber afdichtringen en geleidebussen los kopen en vervangen. De pistons, cilinderbussen en handrem mechanismen zijn niet te reviseren of los te koop.

Remklauwen kopen Smart

Bij twijfel een setje mee bestellen. Bij ons ook altijd zonder statiegeld. Verstandig is om ook een busje remvloeistof mee te bestellen. Vóór 16:00 uur besteld is morgen in huis!. Na uw bestelling controleren onze verkoopmedewerkers uw bestelling nogmaals handmatig via het chassisnummer van uw Smart om er zeker van te zijn dat u het juiste onderdeel thuis krijgt. Via de kentekenzoeker op onze website krijgt u voor 99% de juiste remklauw voor uw Smart.

Werking remklauwen Smart

Vaak is er maar één cilinder, ook wel piston of plunjer genoemd, aanwezig. De remvloeistof loopt door het gesloten remsysteem en wordt samengeperst in de hoofdremcilinder tijdens het remmen. Deze vloeistof perst de cilinder in de remklauwen naar buiten, welke weer het remblok tegen de remschijf aandrukt. Bij zwevende remzadels zijn dit glijbussen. Pistons zijn niet los te koop. Dit is vaak het geval bij een zwevende remzadel, waar het ene piston ervoor zorgt dat de andere kant van de remklauwen heen en weer kan schuiven, om de remschijf heen.

Vastgelopen remklauw

Het remblok blijft dan tegen de remschijf aanlopen, waardoor deze overmatig slijt en te heet wordt, waardoor de remschijf krom kan gaan staan. Een euvel van een remklauw is dat deze vast kan gaan zitten. Dit merkt u niet altijd, maar kan gebeuren tijdens het remmen. Dit kunt u merken doordat de remschijf blauw (te heet) kleurt of doordat de remmen stinken na een autorit.

Advies nodig?

Bel ons gratis op
0341 267 637

Gezien bij RTL Lifestyle Experience
Gezien bij RTL Lifestyle Experience
Afspelen
Onze zekerheden
Betrouwbaar
9,2
15104 beoordelingen
Veilig betalen
  • Veilig betalen met iDeal
  • Veilig betalen met PayPal
  • Veilig betalen met uw creditcard
  • Veilig betalen met uw creditcard
Snel geleverd

Vóór 16:00 besteld, morgen in huis!

  • Bezorgen via DPD
  • Bezorgen via PostNL
Contactgegevens