Extra jubileum korting:
15% Extra Korting + Gratis remreiniger + Gratis tube keramisch vet
0

Remklauwen & reparatieset Subaru

Vul uw kenteken in om snel uw onderdelen te vinden

Remklauw revisie

Vaak gaat het piston in de cilinderbus van de remklauw vastzitten, waardoor ook de remschijven en remblokken defect gaan. Het kan ook zijn dat de remmen gaan stinken, omdat de remblokken blijven aanlopen tegen de remschijf, waardoor deze gaat trillen. Dit is afhankelijk van het type remklauw, maar is vaak een tijdelijke noodoplossing. Men kan alleen de rubber afdichtringen en geleidebussen los kopen en vervangen.

Werking remklauwen Subaru

Bij zwevende remzadels zijn dit glijbussen. Dit is vaak het geval bij een zwevende remzadel, waar het ene piston ervoor zorgt dat de andere kant van de remklauwen heen en weer kan schuiven, om de remschijf heen. De functie van de remvloeistof en de glijbus is het heen en weer bewegen van de remklauw. Remklauwen voor de Subaru zijn er in verschillende uitvoeringen. Als de Subaru remschijven aan de achterzijde heeft, zijn er ook aan de achterzijde remklauwen aanwezig. Remslangen vindt u bij de remklauw, hier loopt de remvloeistof doorheen.

Remklauwen Subaru

Er zijn vaste en zwevende remklauwen. Vaste remklauwen worden ook wel vuistremzadel genoemd. Deze zorgen ervoor dat de remblokken tegen de remschijven gedrukt worden tijdens het remmen en ook dat de remblokken weer van de remschijf af komen tijdens het loslaten van het rempedaal.

Vastgelopen remklauw

Ook dit merkt u niet altijd. Een euvel van een remklauw is dat deze vast kan gaan zitten. Dit kunt u merken doordat de remschijf blauw (te heet) kleurt of doordat de remmen stinken na een autorit. Dit probleem kunt u alleen oplossen door nieuwe remklauwen op uw Subaru te zetten.

Advies nodig?

Bel ons gratis op
0341 267 637

Gezien bij RTL Lifestyle Experience
Gezien bij RTL Lifestyle Experience
Afspelen
Onze zekerheden
Betrouwbaar
9,2
15104 beoordelingen
Veilig betalen
  • Veilig betalen met iDeal
  • Veilig betalen met PayPal
  • Veilig betalen met uw creditcard
  • Veilig betalen met uw creditcard
Snel geleverd

Vóór 16:00 besteld, morgen in huis!

  • Bezorgen via DPD
  • Bezorgen via PostNL
Contactgegevens