Extra jubileum korting:
15% Extra Korting + Gratis remreiniger + Gratis tube keramisch vet
0

Remschijven Daf

Vul uw kenteken in om snel uw onderdelen te vinden
Geselecteerd:Daf
Selecteer uw auto model

Werking remschijven

Tevens mogen de remblokken niet blijven hangen in de remklauwen daar deze vrij van de remschijven moeten lopen tijdens het niet remmen. Tegenwoordig wordt de remschijf ook als handrem gebruikt door het remblok vast te zetten tegen de schijf tijdens het parkeren. Het is belangrijk dat de remschijf glad en schoon is, groeven in de remschijven verlagen de remprestaties dit geld hetzelfde voor de remblokken deze moeten ook schoon en glad zijn.

Trillende remschijven

Als de onderdelen versleten zijn wordt dit versterkt tijdens het remmen wat aanvoelt als trillen. Er kan een trilling in het stuur gevoeld worden als de draagarmen, rubbers speling hebben of andere delen van het onderstel zoals fuseekogels of stuurkogels Het trillen van een remschijf bij het remmen komt vaak doordat de remschijf versleten lees te dun is geworden en de warmte dus niet goed meer af kan voeren (te weinig massa)

Remschijven samenstelling

Remschijven worden gemaakt van gietijzer,deze worden gegoten van verschillende gietijzer soorten. Warmte is het grote probleem tijdens het remmen temperaturen tot wel 600 graden moeten de schijven van uw Daf aankunnen om niet krom te trekken Aan het gietijzer worden legeringen toegevoegd om het geheel sterker of flexibeler te maken.

Remschijven vervangen

Nu kijkt men tegen de remschijf aan, even de nieuwe ervoor houden om de diameter te controleren, is dit juist dan ziet men de 4 of 5 gaten vd wielbouten en vaak nog een kleine schroef, dit is de centreerschroef, deze losmaken en dan kan de remschijf van de naaf getikt worden. Het is belangrijk om tijdens de montage als u het wiel heeft gedemonteerd te kijken of u de juiste nieuwe remschijven bij de auto heeft, dit kunt u zien of de remschijf massief (enkel) is of een geventileerde uitvoering (dubbel) Als u zelf de remschijven van uw Daf gaat vervangen is het verstandig om eerst te kijken of wij deze op voorraad hebben. Remschijven vervangen luistert redelijk nauwkeurig maar is goed zelf te doen.

Advies nodig?

Bel ons gratis op
0341 267 637

Gezien bij RTL Lifestyle Experience
Gezien bij RTL Lifestyle Experience
Afspelen
Onze zekerheden
Betrouwbaar
9,2
15304 beoordelingen
Veilig betalen
  • Veilig betalen met iDeal
  • Veilig betalen met PayPal
  • Veilig betalen met uw creditcard
  • Veilig betalen met uw creditcard
Snel geleverd

Vóór 16:00 besteld, morgen in huis!

  • Bezorgen via DPD
  • Bezorgen via PostNL
Contactgegevens