Extra jubileum korting:
15% Extra Korting + Gratis remreiniger + Gratis tube keramisch vet
0

Remschijven Dodge

Vul uw kenteken in om snel uw onderdelen te vinden

Remschijven Dodge

De remschijf werkt samen met de remblokken op uw Dodge de remblokken worden tegen de remschijven aan gedrukt tijdens het remmen en zorgen dat uw auto op tijd stilstaat.

APK eisen remschijven Dodge

Scheuren in de remschijf zijn natuurlijk ook een apk afkeur. Diepe groeven in de remschijf betekend veelal dat de minimale dikte ook bereikt is en zorgt ook voor afkeur van uw Dodge remschijven. Roest op de remschijven kan ook een afkeur apk zijn, dit mag niet meer dan 50% van het remoppervlak zijn. Er wordt gewerkt met een maximale dikte vd remschijf als deze nieuw is en een minimale dikte.

Werking remschijven

Het is belangrijk dat de remschijf glad en schoon is, groeven in de remschijven verlagen de remprestaties dit geld hetzelfde voor de remblokken deze moeten ook schoon en glad zijn. De remschijven van uw Dodge zitten via een naaf gemonteerd aan de wielen en draait dus mee met de wielen. Tegenwoordig wordt de remschijf ook als handrem gebruikt door het remblok vast te zetten tegen de schijf tijdens het parkeren.

Remschijven vervangen

Als u zelf de remschijven van uw Dodge gaat vervangen is het verstandig om eerst te kijken of wij deze op voorraad hebben. Speciaal gereedschap is eigenlijk niet nodig en de de en montagetijd is ongeveer 1-2 uur. Als het wiel gedemonteerd is moet de remklauw los gemaakt worden en opgehangen worden aan de veerpoot met een ijzerdraad, zodat u de remslang die nog aan de remklauw zit niet beschadigd. Verder moet de diameter van de remschijf voor uw Dodge gelijk zijn.

Advies nodig?

Bel ons gratis op
0341 267 637

Gezien bij RTL Lifestyle Experience
Gezien bij RTL Lifestyle Experience
Afspelen
Onze zekerheden
Betrouwbaar
9,2
15370 beoordelingen
Veilig betalen
  • Veilig betalen met iDeal
  • Veilig betalen met PayPal
  • Veilig betalen met uw creditcard
  • Veilig betalen met uw creditcard
Snel geleverd

Vóór 16:00 besteld, morgen in huis!

  • Bezorgen via DPD
  • Bezorgen via PostNL
Contactgegevens