Extra jubileum korting:
15% Extra Korting + Gratis remreiniger + Gratis tube keramisch vet
0

Remschijven Ford

Vul uw kenteken in om snel uw onderdelen te vinden

Remschijven vervangen

Remschijven vervangen luistert redelijk nauwkeurig maar is goed zelf te doen. Nieuwe remblokken moet u gelijk mee vervangen als u nieuwe remschijven op uw Ford plaatst. Dit is om het juiste remvermogen terug te krijgen. Nu kijkt men tegen de remschijf aan, even de nieuwe ervoor houden om de diameter te controleren, is dit juist dan ziet men de 4 of 5 gaten vd wielbouten en vaak nog een kleine schroef, dit is de centreerschroef, deze losmaken en dan kan de remschijf van de naaf getikt worden. U kunt de remschijven uiteraard ook bij ons in de garage in Ermelo laten vervangen tegen een vast tarief van 60 euro.

Op remschijven en remblokken krijgt u bij ons altijd tot 65% korting!

Trillende remschijven

Het trillen van een remschijf bij het remmen komt vaak doordat de remschijf versleten lees te dun is geworden en de warmte dus niet goed meer af kan voeren (te weinig massa) Een nieuwe remschijf verlaat de fabriek altijd recht, deze wordt namelijk gedraaid op een CNC-bank. iets krom draaien gaat eenvoudig weg niet. Dus de remschijf heeft de juiste specificaties qua materiaal en is recht als deze geleverd wordt. Dan wordt deze gemonteerd en hier kan er veel fout gaan waardoor een schijf krom raakt. Er kan een trilling in het stuur gevoeld worden als de draagarmen, rubbers speling hebben of andere delen van het onderstel zoals fuseekogels of stuurkogels

Remschijven Ford

Remschijven zijn altijd rond en glad en zijn er in vele verschillende diameters, een grotere diameter zorgt ook voor meer remvetraging, zo ziet men vaak op snelle auto's en op de grotere en snellere uitvoeringen van uw Ford grotere diameter remschijven zitten.

Werking remschijven

Het is belangrijk dat de remschijf glad en schoon is, groeven in de remschijven verlagen de remprestaties dit geld hetzelfde voor de remblokken deze moeten ook schoon en glad zijn. Over de remschijf zit een remklauw, deze zit gemonteerd op bv de veerpoot, hierin bevinden zich de remblokken die samen met de remschijf zorgen voor friktie, waardoor de auto tot stilstand komt. Tegenwoordig wordt de remschijf ook als handrem gebruikt door het remblok vast te zetten tegen de schijf tijdens het parkeren.

Advies nodig?

Bel ons gratis op
0341 267 637

Gezien bij RTL Lifestyle Experience
Gezien bij RTL Lifestyle Experience
Afspelen
Onze zekerheden
Betrouwbaar
9,2
15304 beoordelingen
Veilig betalen
  • Veilig betalen met iDeal
  • Veilig betalen met PayPal
  • Veilig betalen met uw creditcard
  • Veilig betalen met uw creditcard
Snel geleverd

Vóór 16:00 besteld, morgen in huis!

  • Bezorgen via DPD
  • Bezorgen via PostNL
Contactgegevens