Extra jubileum korting:
15% Extra Korting + Gratis remreiniger + Gratis tube keramisch vet
0

Remschijven Jeep

Vul uw kenteken in om snel uw onderdelen te vinden

Werking remschijven

Het is belangrijk dat de remschijf glad en schoon is, groeven in de remschijven verlagen de remprestaties dit geld hetzelfde voor de remblokken deze moeten ook schoon en glad zijn. Tevens mogen de remblokken niet blijven hangen in de remklauwen daar deze vrij van de remschijven moeten lopen tijdens het niet remmen. Tegenwoordig wordt de remschijf ook als handrem gebruikt door het remblok vast te zetten tegen de schijf tijdens het parkeren.

Trillende remschijven

Er kan een trilling in het stuur gevoeld worden als de draagarmen, rubbers speling hebben of andere delen van het onderstel zoals fuseekogels of stuurkogels Uiteraard worden er ook schijven in met name Azië geproduceerd die niet de juiste materiaal specificaties hebben, deze kunnen door te veel warmte ook krom raken. Echter deze vind u niet in ons programma. Een lichte onbalans in de wielen en speling op stuur of chassis delen kn tijdens het remmen het gevoel geven dat er een schijf krom is.

APK eisen remschijven Jeep

Diepe groeven in de remschijf betekend veelal dat de minimale dikte ook bereikt is en zorgt ook voor afkeur van uw Jeep remschijven. Er wordt gewerkt met een maximale dikte vd remschijf als deze nieuw is en een minimale dikte. Scheuren in de remschijf zijn natuurlijk ook een apk afkeur. Als deze bereikt is ,moet de remschijf vervangen worden. De minimale dikte die bij de remschijven voor uw Jeep van toepassing zijn staan bij de product informatie op onze website. #TODOLIJSTJE.

Remschijven samenstelling

De meeste remschijven voor Jeep worden gemaakt van basis gietijzer GG-20 of GG-25 . hier worden dan de legering nog toegevoegd. Warmte is het grote probleem tijdens het remmen temperaturen tot wel 600 graden moeten de schijven van uw Jeep aankunnen om niet krom te trekken Merken zoals Brembo doen tegenwoordig vaak een hoog koolstof gehalte toevoegen om de warmte beter te kunnen afvoeren.

Advies nodig?

Bel ons gratis op
0341 267 637

Gezien bij RTL Lifestyle Experience
Gezien bij RTL Lifestyle Experience
Afspelen
Onze zekerheden
Betrouwbaar
9,2
15304 beoordelingen
Veilig betalen
  • Veilig betalen met iDeal
  • Veilig betalen met PayPal
  • Veilig betalen met uw creditcard
  • Veilig betalen met uw creditcard
Snel geleverd

Vóór 16:00 besteld, morgen in huis!

  • Bezorgen via DPD
  • Bezorgen via PostNL
Contactgegevens