Extra jubileum korting:
15% Extra Korting + Gratis remreiniger + Gratis tube keramisch vet
0

Remschijven Lancia

Vul uw kenteken in om snel uw onderdelen te vinden

Werking remschijven

Over de remschijf zit een remklauw, deze zit gemonteerd op bv de veerpoot, hierin bevinden zich de remblokken die samen met de remschijf zorgen voor friktie, waardoor de auto tot stilstand komt. De remschijven van uw Lancia zitten via een naaf gemonteerd aan de wielen en draait dus mee met de wielen. Het is belangrijk dat de remschijf glad en schoon is, groeven in de remschijven verlagen de remprestaties dit geld hetzelfde voor de remblokken deze moeten ook schoon en glad zijn.

Trillende remschijven

Een nieuwe remschijf verlaat de fabriek altijd recht, deze wordt namelijk gedraaid op een CNC-bank. iets krom draaien gaat eenvoudig weg niet. Dus de remschijf heeft de juiste specificaties qua materiaal en is recht als deze geleverd wordt. Dan wordt deze gemonteerd en hier kan er veel fout gaan waardoor een schijf krom raakt. Een lichte onbalans in de wielen en speling op stuur of chassis delen kn tijdens het remmen het gevoel geven dat er een schijf krom is. Als de onderdelen versleten zijn wordt dit versterkt tijdens het remmen wat aanvoelt als trillen.

Remschijven die passen op uw Lancia

Per type kunnen er verschillende remschijven gemonteerd zijn, het zoeken via uw kenteken geeft niet altijd de juiste maat remschijf weer, dat heeft veelal met de uitvoering van de auto te maken. Bij ons krijgt u voor 95% de juiste remschijf in beeld, echter na uw bestelling controleren onze medewerkers handmatig nog een keer middels uw chassisnummer de juistheid. Om er voor te zorgen dat u altijd de juiste remschijven voor uw Lancia krijgt.

APK eisen remschijven Lancia

Roest op de remschijven kan ook een afkeur apk zijn, dit mag niet meer dan 50% van het remoppervlak zijn. Als deze bereikt is ,moet de remschijf vervangen worden. De minimale dikte die bij de remschijven voor uw Lancia van toepassing zijn staan bij de product informatie op onze website. #TODOLIJSTJE. Diepe groeven in de remschijf betekend veelal dat de minimale dikte ook bereikt is en zorgt ook voor afkeur van uw Lancia remschijven. Er wordt gewerkt met een maximale dikte vd remschijf als deze nieuw is en een minimale dikte.

Advies nodig?

Bel ons gratis op
0341 267 637

Gezien bij RTL Lifestyle Experience
Gezien bij RTL Lifestyle Experience
Afspelen
Onze zekerheden
Betrouwbaar
9,2
15370 beoordelingen
Veilig betalen
  • Veilig betalen met iDeal
  • Veilig betalen met PayPal
  • Veilig betalen met uw creditcard
  • Veilig betalen met uw creditcard
Snel geleverd

Vóór 16:00 besteld, morgen in huis!

  • Bezorgen via DPD
  • Bezorgen via PostNL
Contactgegevens