Remklauwen SAAB

De remklauwen zijn net als de remschijven en remblokken onmisbaar voor het remsysteem van de auto. Remklauwen worden ook wel remtangen genoemd. Wanneer het rempedaal wordt ingedrukt, drukt de remklauw de remblokken op de remschijven waardoor de auto tot stilstand komt. Remklauwen hebben een lange levensduur maar door viezigheid kan een remklauw vast komen te zitten.

Vul uw kenteken in om snel remschijven voor uw auto te vinden

Remklauw voor uw SAAB

Er zijn speciale tools om een remklauw terug te draaien, deze zijn te koop bij speciaalzaken. Ontluchten van het remsysteem gebeurt op de remklauw. Heeft u geen kenteken, dan kunt u bij ons ook zoeken via merk, model en type van uw auto. Bij een goede kwaliteit auto onderdelen zullen de kosten lager liggen op termijn.

Achter remklauw met handrem mechanisme

Remslangen verbinden de remtangen en het remsysteem met elkaar. Ons team van specialisten zit voor u klaar om u te helpen bij het vinden van de juiste auto-onderdelen. Remsystemen die stinken komt door overbelasting. Onze remklauwen worden gemaakt in de EU. Remklauw-revisie komt nog wel eens voor bij oldtimers.

Aluminium remklauw auto

Roest in remklauwen veroorzaakt vastzitten en lekkage. Losse onderdelen van een remtang zijn bijvoorbeeld de pistons. U begint bij het demonteren van het wiel, daarna verwijdert u de remblokken en druk de remzuiger met het juiste gereedschap terug in de cilinder. Elke auto heeft een eigen VIN-nummer. A-merk remklauwen zijn TRW BOSCH LUCAS en ABS.