Remschoenen GMC

Remschoenen werken hetzelfde als remblokken. Er wordt remvoering tegen een remschijf of -trommel aangedrukt, dit zorgt voor frictie. De remschoensets worden enkel aan de achterkant van de auto gebruikt. Ze slijten niet heel snel waardoor ze niet vaak vervangen hoeven te worden. Het is echter wel een APK-afkeur wanneer de auto niet genoeg remt aan de achterzijde, of als er remverschil is.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

Remschoen zelf monteren

De handremschoenen komen vooral voor bij auto’s met remschijven achter waar er in de remschijf een trommel zit. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: {{BRANDS}}. Het assortiment bestaat uit meer dan 30.000 artikelen en is opgebouwd uit 16 categorieën. Het is ook verstandig om de wielremcilinders op lekkage te controleren en de remtrommels op oneffenheden. Als de remschoenen natte of donkere plekken vertonen kan dat wijzen op een lekkende wielremcilinder en deze zal dan ook vervangen moeten worden.

Remschoenen monteren GMC

De handremschoenen worden bediend door een handremkabel in plaats van wielremcilinders. Remverschil in de wielen kan erg gevaarlijk zijn. De auto zal dan bij het remmen naar links of rechts uitbreken waardoor men kan slippen. Remschoen bedienen doorgaans de achterwielremmen en hebben bijna dezelfde werking als de remblokken aan de voorkant van de auto. De achterwielen remmen voor ongeveer 20% mee terwijl de voorremmen voor 80% zorgen.

Remschoenen als handrem

Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw auto, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw auto past. Remschoenen vervangen begint met het demonteren van het wiel en de remtrommel, nu ziet u de remschoenen zitten. Deze zijn met elkaar verbonden door een remschoen-montageset en wielremcilinder. Let bij het demonteren op lekken van remvloeistof zodra de wielremcilinder los gemaakt wordt.

Bekijk ook alle gmc remschoenen op RemOnderdelen.nl