WhatsApp us +31 (0)6 85 49 25 92WhatsApp us!

Remslangen PEUGEOT

Remslangen op een auto verbinden de remklauwen met het hydraulische remsysteem. Ze zijn gevuld met remvloeistof. Remslangen worden vaak afgekeurd bij de APK aangezien er haarscheuren in zitten. Deze zijn met het blote oog bijna niet te zien maar zijn levensgevaarlijk wanneer er lekkage ontstaat. De druk in de remslangen wordt erg groot als men het rempedaal intrapt. Bij lekkage zullen de remblokken niet meer hard genoeg tegen de remschijven gedrukt worden waardoor het remmen aanzienlijk langer duurt.

Remslang monteren

Een motorkap is nu ook al vaak van kunststof of aluminium. Remslangen zitten op de remklauw vastgeschroefd. Wij controleren altijd bij de PEUGEOT dealer of de onderdelen passen op uw auto. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: JEEPINFINITIMASERATI. Aluminium is een lichte materiaal wat vaker wordt verwerkt in de automobiel industrie.

Remslangen en remvloeistoffen

Ook bij een grote onderhoudsbeurt zullen de remslangen gecontroleerd worden. De remleidingen zijn de dunne stalen leidingen onder het chassis, deze lopen vanaf de hoofdremcilinder naar de wielen. Aan het uiteinde van de remleiding zit een remslang gemonteerd. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw auto. Het onafgewende gewicht van een voertuig moet zo laag mogelijk zijn. Remslangen slijten vanwege het bewegen tijdens het rijden. Er ontstaan haarscheuren in het rubber, of de slang kan uitdrogen waardoor deze kan gaan lekken.

Remslang bestellen voor uw auto

Bij het vervangen van remslangen moet men er rekening mee houden dat er remvloeistof kan weglekken. Dit zal dan bijgevuld moeten worden. Remslangen slijten snel, dit komt doordat de remklauw beweegt t.o.v. het chassis. Hiertussen beweegt de remslang licht mee. Wij doen niet moeilijk over het ruilen van producten, bij ons kunt u tot 100 dagen na bestellen retouren. Tijdens de APK is dit dan ook een belangrijk punt.