Remslangen VOLVO

Remslangen op een auto verbinden de remklauwen met het hydraulische remsysteem. Ze zijn gevuld met remvloeistof. Remslangen worden vaak afgekeurd bij de APK aangezien er haarscheuren in zitten. Deze zijn met het blote oog bijna niet te zien maar zijn levensgevaarlijk wanneer er lekkage ontstaat. De druk in de remslangen wordt erg groot als men het rempedaal intrapt. Bij lekkage zullen de remblokken niet meer hard genoeg tegen de remschijven gedrukt worden waardoor het remmen aanzienlijk langer duurt.

Remslangen en remvloeistoffen

Onze pakketten worden geleverd door zowel PostNL als PDP. Tijdens de APK is dit dan ook een belangrijk punt. Houd er rekening mee dat er altijd de juiste remvloeistof wordt gebruikt, bij gebruik van verkeerde vloeistof kunnen de rubbers worden aangetast. Het is dus van groot belang om de remslangen op tijd te controleren op haarscheuren of lekkage.

Remslang bestellen voor uw VOLVO

Wij controleren altijd bij de auto dealer of de onderdelen passen op uw auto. Koplampen worden steeds meer met led gemaakt. De remvloeistof zal de grootste kostenpost niet zijn. Een halve liter remvloeistof kost nog geen vijf euro. Comfort en levensduur optimaal op elkaar afgestemd waardoor ze een ideale wrijvingscombinatie vormen.

Remslang monteren

Bij kleine haarscheuren adviseren wij om de remslang direct te vervangen, omdat er veel druk door de slangen gaat en er direct een groot probleem kan ontstaan tijdens het remmen. Remslangen zitten op de remklauw vastgeschroefd. Gietijzer komt steeds minder vaak voor als component. Bij een goede kwaliteit auto onderdelen zullen de kosten lager liggen op termijn.