Stuurkogels ROVER

Een stuurkogel is een kogelgewricht. Dit gewricht zorgt voor een verbinding tussen het wiel en het stuurhuis. De buitenste stuurkogel zit bevestigd aan de wielzijde. Deze wordt op de binnenste stuurkogel vastgeschroefd. De binnenste stuurkogel noemt men ook wel de axiaalkogel, deze zit dus aan het stuurhuis bevestigd. De stuurkogel is af te stellen zodat men de sporing van de auto kan bepalen. Dit gebeurt vaak tijdens het uitlijnen van de auto.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

Stuurkogel zelf demonteren

Fuseekogels, stuurkogels, spoorstangen en stabilisatorstangen behoren tot de auto onderdelen groep chassis-onderdelen (ook wel stuurdelen genoemd). Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw ROVER komen. Autoruiten zijn nog steeds van gelaagd glas. Wanneer de winter voor de deur staat is het extra van belang om het onderhoud op orde te hebben.

Stuurkogels voor uw auto bestellen

Ook de arbeidstijd valt bij het monteren en demonteren van deze auto-onderdelen zeker wel mee. Daarbij zit er vet in de kogelgewrichten. Dit mag er niet uitlopen om het onderdeel intact te laten. Ook hier kijkt de keurmeester naar bij de APK. Het gewicht van voertuigen is bepalend voor de remweg. Heeft u geen kenteken, dan kunt u bij ons ook zoeken via merk, model en type van uw auto.

Een defect stuurkogel herkennen

De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 25 jaar enorm geweest. Elke auto heeft een eigen VIN-nummer. Wij werken met de volgende toeleveranciers: Pagid, Bosch, ATE, Jurid en Zimmermann Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: {{BRANDS}}. Het vervangen van bijvoorbeeld stabilisatorstangen kan het beste per paar (dus per twee) gebeuren. Want links en rechts krijgen dezelfde krachten te verduren.Ditzelfde geldt voor een stuur- of fuseekogel.

Bekijk ook alle rover stuurkogels op RemOnderdelen.nl